Vés al contingut

Ajuda:Llistes automàtiques/començar: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
Cap resum de modificació
 
::''<small>(descripció de cada paràmetre a la [[Plantilla:Wikidata list|seva documentació]])</small>''
:*Al paràmetre <code><span class=paramparamcode>sparql</span></code> cal posar-li el codi SPARQL que hem provat al punt anterior.
:*<code><span class=paramparamcode>columns</span></code> ha de tenir -de moment- el codi de les propietats que volem mostrar. Observeu que, a més de codis de propietat, existeixen dos noms especials: '''''item''''', per obtenir el Qid de l'item i '''''label''''', per mostrar el nom de l'item WD.
:*La resta de paràmetres ja els ajustarem posteriorment.
 
*'''Ajustar i editar continguts'''
**Els canvis "lleugers" que poden fer a continuació són:
***<u>canviar text capçaleres</u> estàndard: afegint <code><span class=param><codeparamcode>''':<''el nostre text''>'''</codespan></spancode>, darrera de les P''nnn'' de<code><span class=paramcode>columns</span></code>. Només cal fer-ho en aquells que volem canviar.
***ordenar la llista. (paràmetre <code><span class=param><codeparamcode>sort</codespan></spancode>)
***mida de la imatge, si n'hem fet servir alguna. (paràmetre <code><span class=param><codeparamcode>thumb</codespan></spancode> indicant els px)
**Si ens cal fer alguna edició més complexa que requereixi un codi de tractament, ho podrem fer:
***o bé al codi SPARQL, què recordem que el que hem construït al primer punt era de mínims.
***o bé mitjançant el paràmetre <code><span class=param><codeparamcode>row_template</codespan></spancode>.
**En el primer cas, cal tenir importants coneixements SPARQL i, si es tracta de "formatar text", no acostuma a ser la millor opció. Si optem per la <code>row_template</code>, és fa amb codi wiki com a una plantilla i té incidència directa amb la construcció específica de cada línia.
 
 
=== Notes de funcionament ===
* '''Wikidata list''' requereix que el subjecte del <code><span class=sparqlcode>''<code>WHERE</code>''</span></code> sigui la variable <code><span class=sparqlcode>'''?item'''</span></code>. Habitualment ja és així, però quan es fa servir l'assistent de consultes, a vegades li posa un nom diferent. Si això passa, caldrà canviar el nom que hagi posat l'eina i posar '''?item''' a tots els lloc que hi aparegui i tornar a provar que tot va bé.
*'''Wikidata list''' retorna sempre el label de les propietats que li demanem, no les seves Qid. A diferència d'una consulta amb SPARQL on el valor que s'obté d'una propietat és la seva Qid i per obtenir el label, cal fer servir <code><span class=sparqlcode><code>?<variable>Label</codespan></spancode>.
164.487

modificacions