Frízer: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Desfets els canvis en la revisió 3834221 de 213.97.45.79
Línia 57: Línia 57:
* '''Forma original''' (''第4形態 Dai yon Keitai''): és la forma real d'en Frízer. El seu cos és de color blanc, presentant zones de color [[morat]] com és el cas de l'abdomen, les espatlles i un sector superior del cap. Aquesta és la forma habitual d'en Coola (personatge no oficial). En la seva forma final, té la particularitat de poder incrementar la seva massa muscular exageradament en el moment que utilitzi mes del 70% del seu poder màxim. Usant del seu poder, la força, la velocitat i la resistència augmenta a nivells altíssims, però consumeix molta energia el que fa que el poder disminuïa mentre aquest estava en aquest estat, aquest defecte va ser el que el porta a ser derrotat per Goku.
* '''Forma original''' (''第4形態 Dai yon Keitai''): és la forma real d'en Frízer. El seu cos és de color blanc, presentant zones de color [[morat]] com és el cas de l'abdomen, les espatlles i un sector superior del cap. Aquesta és la forma habitual d'en Coola (personatge no oficial). En la seva forma final, té la particularitat de poder incrementar la seva massa muscular exageradament en el moment que utilitzi mes del 70% del seu poder màxim. Usant del seu poder, la força, la velocitat i la resistència augmenta a nivells altíssims, però consumeix molta energia el que fa que el poder disminuïa mentre aquest estava en aquest estat, aquest defecte va ser el que el porta a ser derrotat per Goku.


* '''Mecha Freeza''': No es una nova forma. Simplement, després de ser derrotat per Goku a Namek, Frízer va ser reconstruït, per mitjà de la tecnologia bio-mecànica de l'imperi de la seva família però el seu nivell de força disminueix dràsticament.
* '''Mecha Freeza''': No es una nova forma. Simplement, després de ser derrotat per Goku a Namek, Frízer va ser reconstruït, per mitjà de la tecnologia bio-mecànica de l'imperi de la seva família però el seu nivell de força augmenta.


== Pel·lícules ==
== Pel·lícules ==

Revisió del 23:14, 15 juny 2009

Infotaula personatgeFrízer
Tipushumanoide extraterrestre en una obra de ficció
personatge de manga
personatge d'anime
personatge cinematogràfic animat Modifica el valor a Wikidata
Epònimcongelador Modifica el valor a Wikidata
Creat perAkira Toriyama
Actor de veuRyūsei Nakao, Christopher Ayres, Linda Young, Pauline Newstone, Derek Stephen Prince i Joxe Felipe Auzmendi Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraBola de Drac Z
Universunivers de Bola de Drac Modifica el valor a Wikidata
Primera aparicióBola de Drac Z (Capítol 50)
Dades
Nom curtMecha Frízer
EspècieDesconegut
GènereHome
Ocupaciótirà fictici Modifica el valor a Wikidata
Família
PareRei Cold Modifica el valor a Wikidata
GermansCooler Modifica el valor a Wikidata
ParentsRei Cold (pare)
Cooler
(germà)
Kreezer
(fill a Neko Majin Z)
Cèl·lula
(clon modificat)
Altres
HabilitatsKame Hame Ha Modifica el valor a Wikidata
Membre deExercit d'en Frízer Modifica el valor a Wikidata

En Frízer (フリーザ Furiiza, Freeza en anglès) és un dels antagonistes més destacats de la sèrie de manga i anime Bola de Drac. En Frízer és membre d'una raça desconeguda que es pot transformar en formes amb menor poder (que són les que usen habitualment per mantenir el seu poder ocult i controlar la seva força exagerada). Una altra de les seves característiques és que poden viure flotant en l'espai exterior, sense necessitat de respirar. El seu nom prové d'una deformació de l'anglès freezer (フリーザー furiizaa, congelador), que tindria relació amb el nom del seu fred pare, del seu germà, i suposadament del seu fill.

Curiosament, mentre que els seus homes viatgen volant, ell prefereix fer-ho en una màquina, encara que també té l'habilitat de fer-ho. En Frízer és un guerrer que juntament amb el seu pare i el seu germà, volen conquerir l'univers sencer. Per aquest motiu, amb la seva impressionant força i poder, han reunit uns devastadors exèrcits per conquerir-la. No els importa matar i torturar la gent de l'univers per poder aconseguir els seus malvats anhels de conquesta. En Frízer es un malvat overlord intergalàctic o és podria interpretar con un súper vilà de ficció. Per molts, es considerat com el primer gran enemic de Son Goku, seguit d'en Cèl·lula i el Monstre Bu.

Biografia

Plantilla:Argument En Frízer era fill d'en Rei Cold, un dels governants més poderosos de tot l'univers. Per aquest fet d'ésser el seu fill, ja era desde el seu naixement en un dels éssers més poderosos d'aquest. Ràpidament, juntament amb el seu pare i el seu germà, Cooler (aquest personatge no existeix a la versió oficial de la història, el manga), es va establir com a tirà de l'univers. Cert dia va establir contacte amb la raça Guerrers de l'Espai. Donada l'afició d'aquests éssers a la lluita, Frízer va decidir comprar-los els planetes que conquerissin, i els va mantenir al seu servei un temps. Tanmateix, el seu major temor era que fos certa la Llegenda del Super Guerrer de l'Espai, així que per seguretat va decidir destruir el Planeta Vegeta, encara que es van salvar els Guerrers Raditz, Nappa, el Príncep Vegeta i en Son Goku. Existeixen dues versions de com va succeir això:

  • Frízer es va enfrontar prèviament al Rei Vegeta, al que va vèncer sense cap dificultat, i posteriorment va destruir al planeta. Això es veu durant records, exclusivament en l'anime.
  • Frízer va manar aniquilar primer tots els Guerrers de l'Espai que havien sortit en missions a l'exterior excepte en Raditz, Vegeta i Nappa, a qui va mentir per controlar-los. Més tard va destruir al planeta, i a la resta de Guerrers, amb una Bola Mortal. Paragus, Turles, Broly i Son Goku van sobreviure gràcies a que no se sàvia res de la seva ubicació (tot i que Turles, Paragus i Broly no existeixen al manga, única història oficial).

El cert és que va fer creure als supervivents que el seu planeta havia estat destruït per un enorme meteorit; curiosament, alguns déus com Kai Sama van arribar a creure's aquesta versió. Dodoria, un dels guardaespatlles de Frízer juntament amb Sarbon, li revela això a Vegeta quan ell estava a punt de matar-lo, i li suplicà pietat. A Vegeta va semblar no importar-lo res i el destrueix a Dodoria, però en realitat allà va despertar el seu gran odi envers Frízer, sabent que l'havien usat tot aquell temps a la seva voluntat.

El camí a la immortalitat

Després de la derrota de Raditz a la Terra contra Cor Petit Jr i Son Goku, tant Frízer com Vegeta van escoltar pel rastrejador que era certa la llegenda de les Boles de Drac, així que van decidir viatjar a Namek, cada un pel seu compte, per demanar-li al Drac Sagrat la immortalitat. Frízer va arribar a reunir totes les boles de drac, però no va aconseguir invocar el Drac ja que calia demanar-li el desig a Porunga en l'idioma de Namek. En una distracció, Vegeta li va robar les Boles de Drac i es va aliar amb Gohan, Krilín i Dende per tal de fer-se immortal per vèncer Frízer. Frízer els va descobrir i va manar després d'ells a les Forces Especials Ginyü.

Frízer va descobrir a Gohan, Krilín i Vegeta quan demanaven els desigs; Vegeta lluità contra ell, no va poder vèncer-lo quan Frízer va fer la seva primera destransformació, que tenia 1.000.000 de poder de baralla. Cor Petit arriba a ajudar-los després de fusionar-se amb Nil, primer la baralla sembla parella, però després Frízer revela tot el seu poder, deixant al Namek bastant tocat. Llavors es el torn de Cor Petit Jr de treure tota la seva força, però en Frízer no li dona temps a fer-ho i es destransforma un altre cop. L'energia que ara tenia en Frízer era molt superior a la de la seva tercera transformació. Frízer no dura gaire en la seva segona transformació, després d'això revela la seva forma veritable i tot el seu poder.

El seu aspecte real semblava innòcu, infantil, però que després, mostrant el seu poder real, es consolidà com la seva forma més perillosa. Mentrestant, Vegeta ple d'ambició per convertir-se en el llegendari Super Guerrer de l'Espai, li demana a Krilín que intenti matar-lo, perquè els Guerrers tenen l'habilitat d'augmentar el seu poder quan es recuperen d'una situació propera a la mort, sempre que no arribin al límit de l'estat base. Krilín ho fa amb molta dificultat, ja que no volia que Vegeta es fés més fort, però ho acaba fent. Vegeta, curat per Dende, decideix enfrontar-se a Frízer. Estava segur de què ell era el llegendari Super Guerrer, però no arriba ni a fer-li mal a Frízer amb la seva forma final, tot i que aquest només jugava amb Vegeta i feia servir una petita part de la força que realment tenia.

A la fi arriba Goku, Frízer utilitza el Raig de la Mort davant d'un Vegeta molt malferit, provocant-li la mort. Vegeta, abans de morir, li revela a Goku que Frízer va ser el veritable culpable de la destrucció del planeta Vegeta, i, per tant, del seu pare, Bardock, i tots els Guerrers. Goku decideix lluitar amb totes les seves forces, fins i tot multiplicant el seu poder per 20, però no aconsegueix igualar el poder d'en Frízer, que com a molt arriba a utilitzar el 50% de força. En un intent desesperat, Goku es decideix a fer la Genkidama amb tota l'energia del Planeta Namek i dels planetes veïns. Aquesta Genkidama va semblar acabar amb Frízer, però Frízer la va poder resistir tot i que en va sortir molt mal parat. Primer va voler atacar a Goku amb el seu Raig de la Mort, però en Cor Petit s'interposa a costa de quedar molt malferit. Després mata a Krilín, la seva mort aconsegueix que Goku desencadeni tota la seva ira i es converteixi en l'etapa tan anhelada per Vegeta, el Super Guerrer. A partir d'allà, Frízer al 50% de força (i que a sobre estava molt mal ferit) no va tenir cap oportunitat contra la força i la rabia d'en Goku i desesperat davant aquest gran poder (i sabent que no podia aguantar el seu 100% de força gaire temps), va decidir destruir al planeta Namek usant la Bola Mortal.

Namek estava a punt d'esclatar. Frízer tenia el temps a favor i tot i estar malferit aguntava la batlla contra en Goku, però fer servir tota la força el desgastava massa. Quan va arribar al límit de la força, va utilitzar dos Tsuibi Kienzan, però cau al terra en mig de la baralla i un dels dos Tsuibi Kienzan el parteix per la meitat tot i que Goku li crida per advertir-lo del perill. Queda tallat ja sense poder lluitar, en anar-se'n Goku li dóna una mica d'energia perquè pugui escapar de l'explosió de Namek, però Frízer la malgasta atacant a Goku qui li torna l'atac, derrotant-lo. Així en Frízer, seria derrotat per primera vegada a la seva vida.

Després d'un any, el seu pare, en Rei Cold, el reconstrueix en forma de cyborg, tot i que el seu poder li va disminuir dràsticament des del seu viatge a Namek. Viatjaren a la Terra per venjar-se d'en Goku. Quan arriba a la Terra, té una gran sorpresa. Goku no era l'únic Super Guerrer. Trunks, fill de Vegeta i Bulma, va venir del futur i va destruir sense cap problema Frízer, el seu pare i el seu exèrcit. Trunks el destrueix utilitzant una espasa amb la qual el parteix en dos meitats.

Un Frízer ja mort veu el combat final entre Son Goku i Bu. S'ho veu al costat del seu pare, en Rei Cold, el malvat Cell, el científic Dr. Gero i altres dolents a l'Infern observant amb una bola de vidre l'últim enfrontament entre aquests, desitjant-li sort al malvat Bu (aquesta part és només del farciment de l'anime, i suposa una flagrant contradicció amb el manga, on es deixa clar que els que van a l'infern perden el cos i se'ls purifica l'ànima). Torna aparèixer breument durant la Saga de Super Androide 17, a l'Infern al costat de Cell enfrontant-se a Son Goku, però no va suposar gran problema, sent derrotat molt fàcilment (aquesta part correspòn a DB:GT i no té res a veure amb l'història oficial).

Transformacions

En Freezer té una habilitat anomendada Henshin Nryoku (変身能力) que li permet canviar el seu cos entre 4 formes:

  • Primera forma (第1形態 Dai ichi Keitai): baixa estatura, porta una espècie de cuirassa i casc orgànic amb 2 banyes que amb prou feines usa. Amb aquesta forma es desplaça a la seva metxa chair (cadira robòtica) i sol usar un pitet d'armadura utilitzada per seu exèrcit espacial igual com els Saiyans (Guerrers de l'Espai). És la forma habitual d'en Freezer, però no la seva forma real.
  • Segona forma (第2形態 Dai ni Keitai): alt, es distingeix a simple vista una gran hipertròfia muscular en la seva fisonomia, tenint ambdues banyes de major ample i llarg en posició recta sobre el seu cap. És molt semblant a la forma amb que arriba a la terra el Rei Cold.
  • Tercera forma (第3形態 Dai san Keitai): el seu cos s'encorba i el seu cap es torna allargat a l'altura posterior del crani, molt semblant a les antigues escultures de faraons egipcis, eliminant les seves banyes. Aquesta forma no va ser emprada per gaire temps.
  • Forma original (第4形態 Dai yon Keitai): és la forma real d'en Frízer. El seu cos és de color blanc, presentant zones de color morat com és el cas de l'abdomen, les espatlles i un sector superior del cap. Aquesta és la forma habitual d'en Coola (personatge no oficial). En la seva forma final, té la particularitat de poder incrementar la seva massa muscular exageradament en el moment que utilitzi mes del 70% del seu poder màxim. Usant del seu poder, la força, la velocitat i la resistència augmenta a nivells altíssims, però consumeix molta energia el que fa que el poder disminuïa mentre aquest estava en aquest estat, aquest defecte va ser el que el porta a ser derrotat per Goku.
  • Mecha Freeza: No es una nova forma. Simplement, després de ser derrotat per Goku a Namek, Frízer va ser reconstruït, per mitjà de la tecnologia bio-mecànica de l'imperi de la seva família però el seu nivell de força augmenta.

Pel·lícules

El moment en què decideix destruir els Gerrers de l'espai es veu a la pel·lícula El Ultimo Combate. Li ho esmenta a les pel·lícules La Super Batalla, Els Millors Rivals i Estrella El Duel. Té una breu intervenció en l'OVA El Plan Para Destruir A Els Saiyajins al costat del seu germà Coona i altres dolents com Turles i Slug, però no va suposar gran problema, sent derrotat fàcilment. També apareix a la pel·lícula Fusion dirigint un exèrcit format per Paragus, Bojack i altres vells enemics de Goku.

Enllaços externs