Diferència entre revisions de la pàgina «Escola Superior d'Agricultura de Barcelona»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m (Robot: Reemplaçament automàtic de text (- + ))
Des del 1888 al 1911 es van anar succeint diverses experiències docents: "Escuela Oficial de Peritos Agrícolas", "Escuela Libre de Peritos y Capataces Agrícolas" i "Escuela Provincial de Agricultura".
 
L'any 1911 el President de la Diputació Provincial de Barcelona, el gran patrici [[Enric Prat de la Riba]], va promoure la creació de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i l'onze de juliol d'aquell any es va aprovar el dictamen corresponent. El 25 d'octubre següent s'establí el Patronat que havia de regir l'Escola. El Sr. Manuel Raventós i Domènech, hereu de la finca canCan Codorniu i director de l'[[Institut Agrari Català de Sant Isidre]], fou el primer director de l'Escola. L'ESAB es va instal.lar en un nou edifici de la fàbrica Batlló (actualment, el recinte de l'Escola Industrial de Barcelona) on disposava de 10 hectàrees de camps d'experimentació en els terrenys que l'envoltaven. El primer curs lectiu fou el de 1912 a 1913 amb set alumnes ingressats.
 
Pel que fa als objectius, l'Escola tenia una doble finalitat: per una banda, formar bons agricultors d'una manera científica i pràctica i, per l'altra, ser un centre d'investigació per solucionar els problemes que les necessitats agrícoles nacionals presentaven.
135.560

modificacions

Menú de navegació