Diferència entre revisions de la pàgina «Natzarens (sobrenom)»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m (Robot afegeix: id:Nasrani (sekte))
En la inscripció que [[Ponç Pilat]] posà sobre la creu, va escriure en hebreu, llatí, i grec ''Jesús el Natzarè el rei dels jueus''.
 
FetUn fet important aque val la pena remarcar destacarés que en el llibre dels [[Fets dels Apòstols]] el gran sacerdot AnaníesAnanies acusà davant Fèlix al l'apòstol [[Pau de Tars|Pau]] de pertanyapertànyer a la ''secta dels natzarens''. <ref>Fets dels apòstols 24:1-9</ref>
 
Segons la tradició cristiana, que s'hom anomenés a Jesús el ''Natzarè'' era normal, ja que des de la infància fou criat a la ciutat de [[Natzaret]] situada a uns 100 km al nord de [[Jerusalem]].
 
Autors moderns <ref>[[Robert Ambelain]]</ref> posen en dubte l'existència d'aquesta ciutat en temps de Jesús en el primer segle primer. Segons aquestes tesis la ciutat no figura en cap text antic. Ni en el [[Antic Testament]] ni [[Flavi Josep]] ni el [[Talmud]] ni en els [[Manuscrits de la mar Morta]] apareix la vila de Natzaret.<ref> T. Cheyne, "Nazareth." ''Encyclopedia Biblica.'' London: Adam and Charles Black, 1899, Col. 3360. R. Eisenman, '' James the Brother of Jesus.'' New York: Penguin Books, 1997, p. 952. F. Zindler, '' The Jesus the Jews Never Knew'' New Jersey: American Atheist Press, 2003, pp. 1-2.</ref> En realitat la ciutat actual no aparegué fins elal segle VIII.
Això aha portat a alguns autors a defensar la tesis de quèque Jesús formava part de la secta dels ''Natzarens''.
 
==Arqueologia==
79

modificacions

Menú de navegació