Circassians: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Esborrany d'història
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Expulsion map of the Circassians in 19th century.PNG|thumb|Mapa de la situació dels circassians abans de la seva expulsió del Càucas]]
[[Fitxer:Expulsion map of the Circassians in 19th century.PNG|thumb|Mapa de la situació dels circassians abans de la seva expulsió del Càucas]]
Els '''circassians''' són un poble originari del nord del [[Caucas]] que per diversos conflictes (notablement amb [[Rússia]]) s'ha vist obligat a migrar a [[Turquia]], [[Israel]] i altres zones del Llevant. Històricament s'han lligat també amb les dinasties regnants a Egipte i Iran. La majoria de circassians viuen de l'agriculura, practicada per nuclis familiars extensos i amb codis tradicionals de conducta, si bé l'auge de les ciutats ha fet canviar en gran part aquests rols. Les religions majoritàries entre els circassians són l'Islam i el cristianisme.
Els '''circassians''' són un poble originari del nord del [[Caucas]] que per diversos conflictes (notablement amb [[Rússia]]) s'ha vist obligat a migrar a [[Turquia]], [[Israel]] i altres zones del Llevant. Històricament s'han lligat també amb les dinasties regnants a Egipte i Iran. La majoria de circassians viuen de l'agricultura, practicada per nuclis familiars extensos i amb codis tradicionals de conducta, si bé l'auge de les ciutats ha fet canviar en gran part aquests rols. Les religions majoritàries entre els circassians són l'Islam i el cristianisme.


{{esborrany d'història}}

[[Categoria:Grups humans]]
[[Categoria:Caucas]]
[[Categoria:Caucas]]



Revisió del 23:48, 20 maig 2011

Mapa de la situació dels circassians abans de la seva expulsió del Càucas

Els circassians són un poble originari del nord del Caucas que per diversos conflictes (notablement amb Rússia) s'ha vist obligat a migrar a Turquia, Israel i altres zones del Llevant. Històricament s'han lligat també amb les dinasties regnants a Egipte i Iran. La majoria de circassians viuen de l'agricultura, practicada per nuclis familiars extensos i amb codis tradicionals de conducta, si bé l'auge de les ciutats ha fet canviar en gran part aquests rols. Les religions majoritàries entre els circassians són l'Islam i el cristianisme.