Sibawayh: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot endreça categories
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Abū Bishr ʻAmr ibn ʻUthmān ibn Qanbar Al-Bishrī''' (àrab: أبو بشر عمرو بن عثمان بن قنبر‎), conegut generalment com Sibaway o Sibawayhi (Sībawayh) en persa Sibuyeh (سيبويه) i en àrab (سیبویه), fou un pioner de la [[gramàtica]] [[àrab]] i reconegut com a el fundador de la ciència gramatical àrab. De la seva vida personal se sap poca cosa i es creu que era d'origen [[persa]] i va néixer a Bayza (antiga Nesayak) vers 760, i va morir jove a [[Shiraz]] vers 796-797. La seva única obra ''Kitab Shibawayh'' (Kitāb Sībawayh), és la referència de la gramàtica àrab.
'''Abū Bishr ʻAmr ibn ʻUthmān ibn Qanbar Al-Bishrī''' ([[àrab]]: أبو بشر عمرو بن عثمان بن قنبر‎), conegut generalment com '''Sibaway''' o '''Sibawayhi''' (Sībawayh) en [[persa]] '''Sibuyeh''' (سيبويه) i en àrab (سیبویه), fou un pioner de la [[gramàtica àrab]] i reconegut com a el fundador de la ciència gramatical d'aquesta llengua. De la seva vida personal se sap poca cosa i es creu que era d'origen [[Pèrsia|persa]] i va néixer a Bayza (antiga Nesayak) vers [[760]], i va morir jove a [[Shiraz]] vers 796-797. La seva única obra ''Al-Kitab Xibawayh'', és la referència de la gramàtica àrab.


==Bibliografia==
==Bibliografia==

Revisió del 22:07, 9 nov 2011

Abū Bishr ʻAmr ibn ʻUthmān ibn Qanbar Al-Bishrī (àrab: أبو بشر عمرو بن عثمان بن قنبر‎), conegut generalment com Sibaway o Sibawayhi (Sībawayh) en persa Sibuyeh (سيبويه) i en àrab (سیبویه), fou un pioner de la gramàtica àrab i reconegut com a el fundador de la ciència gramatical d'aquesta llengua. De la seva vida personal se sap poca cosa i es creu que era d'origen persa i va néixer a Bayza (antiga Nesayak) vers 760, i va morir jove a Shiraz vers 796-797. La seva única obra Al-Kitab Xibawayh, és la referència de la gramàtica àrab.

Bibliografia

Silvestre de Sacy, Anthologie grammaticale arabe. Paris 1829.