Sotheby's: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m r2.7.1) (Robot afegeix: fa:سادبیز
Línia 31: Línia 31:
[[en:Sotheby's]]
[[en:Sotheby's]]
[[es:Sotheby's]]
[[es:Sotheby's]]
[[fa:سادبیز]]
[[fi:Sotheby’s]]
[[fi:Sotheby’s]]
[[fr:Sotheby's]]
[[fr:Sotheby's]]

Revisió del 11:14, 11 maig 2012

Sotheby's a New Bond Street
Sotheby's a York Avenue (HQ)

Sotheby's és una empresa de subhastes, majorment d'obres d'art i altres objectes col·leccionables, fundada al Regne Unit i que actualment té perfil multinacional, amb seus a les principals capitals del món.

La casa de subhastes més antiga és Stockholms Auktionsverk (fundada el 1674), la segona més antiga és Göteborgs Auktionsverk (1681) i la tercera és Uppsala Auktionskammare (1731), totes elles sueques.

L'origen de l'actual Sotheby's va ser Baker's , que es va fundar Londres l'11 de març de 1744, quan Samuel Baker va presidir la liquidació dels " diversos centenars de valuosos i rars " llibres de la biblioteca de Rt Hon Sir John Stanley. Durant molts anys, va oferir les més grandioses i completes biblioteques procedents de les figures i personalitats més importants i imminents del planeta. Aviat va decidir inclinar-feies les belles arts en general. El seu primer gran èxit en aquest camp hi ha la venda d'una pintura de Frans Hals per 9.000 guinees el 1913. L'empresa amb el seu nom actual es remunta a 1804, quan dos dels socis originals de l'empresa (Leigh i Sotheby) van decidir establir la seva pròpia firma de distribució de llibres.

Avui dia, l'empresa té un volum de negocis anual d'aproximadament tres mil milions de dòlars a les seves oficines a New Bond Street (Londres) i York Avenue (Manhattan, Nova York). Aquesta posició de poder s'ha aconseguit pel seu creixement natural, per les adquisicions (sobretot la suma el 1964 de la més gran casa de subhastes d'Estats Units, Parke Bernet ) i per la gestió intel·ligent de les cícliques "recessions d'art "del segle XX.

Sotheby's Nova York va completar la seva renovació a la seu de York Avenue el 2001 en afegir la singular capacitat per emmagatzemar obres en les mateixes instal·lacions on es troben els departaments especialitzats, galeries d'exhibició, i sales on es celebren les subhastes.

La companyia va ser comprada el 1983 pel milionari americà A. Alfred Taubman.

Enllaços externs

Nota