Associació Internacional de Jocs Mundials

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació Internacional dels Jocs Mundials
International World Games Association
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtIWGA
Tipusorganització esportiva Modifica el valor a Wikidata
Creació1980Seül Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Àmbitmundial Modifica el valor a Wikidata
Membre deAssociació Global de les Federacions Esportives Internacionals Modifica el valor a Wikidata
ÀmbitInternacional
Membres37
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaJosé Perurena López

Lloc webhttp://www.theworldgames.org

L'Associació Internacional de Jocs Mundials (IWGA en anglès) és una confederació esportiva internacional reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional (COI), que organitza des de l'any 1981 els esdeveniment multiesportius coneguts com els Jocs Mundials, on hi participen disciplines esportives que no són part del programa dels Jocs Olímpics organitzats pel COI.[1]

Història[modifica]

La IWGA va ser fundada el 21 de maig de 1980 a Seül, Corea del Sud, com a World Games Council per 12 federacions esportives internacionals amb divulgació mundial, que encara no formaven part del Jocs Olímpics.[2] La intenció era augmentar la popularitat dels esports representats per aquestes federacions. La IWGA es va constituir sota la legislació suïssa com una organització no governamental i sense ànim de lucre. El 1996, el 'World Games Council' va ser rebatejat com a International World Games Association . Des de la seva creació, el nombre de federacions membres ha augmentat fins a 37, i l'ingrés més recent ha estat la Federació Internacional d'Amateurs Muaythai l'abril de 2014.[3]

Membre[modifica]

Les federacions que pretenen ser membres de la IWGA han de formar part de GAISF (Associació Global de Federacions Esportives Internacionals). La pròpia IWGA també és membre de GAISF i està representada al seu consell. Els esports que vulguin ser reconeguts per la IWGA han de tenir una importància mundial però en realitat no han de formar part del programa dels jocs olímpics.

El màxim organisme de l'IWGA és l'assemblea general, que té lloc cada quatre anys un any després de l'esdeveniment dels Jocs Mundials. L'assemblea general tria un comitè executiu de set membres que acull quatre anys i també decideix sobre les properes ciutats d'acollida per als Jocs Mundials.

Federacions[modifica]

Les federacions que integren l'associació són:[4]

Referències[modifica]

  1. «The Association | IWGA». [Consulta: 14 març 2020].
  2. «THE ASSOCIATION» (en anglès). The IWGA. [Consulta: 28 desembre 2016].
  3. «Member Federations» (en anglès). The IWGA. Arxivat de l'original el 15 de juny de 2013. [Consulta: 28 desembre 2016].
  4. «Member federations | IAF - International Aikido Federation», 15-06-2013. Arxivat de l'original el 2013-06-15. [Consulta: 14 març 2020].
  5. «Futsal AMF en los Juegos Mundiales». pasionfutsal.com.ar. Arxivat de l'original el 2020-07-15. [Consulta: 3 desembre 2013].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Associació Internacional de Jocs Mundials