Heinrich Porges

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHeinrich Porges

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 novembre 1837 Modifica el valor a Wikidata
Praga Modifica el valor a Wikidata
Mort17 novembre 1900 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Múnic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballComposició, direcció d'orquestra, cor, crítica musical i composició musical Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Bayreuth Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciódirector d'orquestra, compositor, crític musical, director de cor Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsElsa Bernstein Modifica el valor a Wikidata

Heinrich Porges (Praga, 25 de novembre de 1837 - Múnic, 17 de novembre de 1900) mestre de capella, crític musical i escriptor txec-austríac d'origen jueu.

Fill de Simon Porges (1801-1869) i de la seva esposa Charlotte. Va estudiar Filosofia i Dret a Praga, i es va dedicar més tard a la música. El 1863 es va convertir en assistent del crític Franz Brendel a l'edició de "Neue Zeitschrift für Musik" de Leipzig, i des de 1867 de la Süddentsche Presse, de Múnic, sent després professor de l'Escola Reial de Música. Amic i ardent partidari de Wagner, també propagà les obres de Berlioz, Liszt, Cornelius i Bruckner, fundant el 1886 una societat de concerts que també executava música dels clàssics com Palestrina, Bach, etc.

A més de nombrosos articles, se li deu: Ueber die Aufführung der 9. Symphonie unter R. Wagner (1872), Die Buhnenproben zu den 1876 er Festpielen (1877), i Tristan und Isolde, publicada per Wolzogen el 1906. També va compondre diversos lieder.

Porges es va casar amb Wilhelmine Merores; l'escriptora Elsa Bernstein era la seva filla. La seva mort es va produir el 1900 durant un assaig de l'oratori Christus de Franz Liszt a Múnic.

Bibliografia[modifica]