Casa Nova del Terri

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Nova del Terri
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XIX
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Julià de Ramis (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCtra. de Medinyà a Cornellà. Sant Julià de Ramis (Gironès)
Map
 42° 02′ 41″ N, 2° 51′ 10″ E / 42.044798°N,2.852709°E / 42.044798; 2.852709
BCIL
IdentificadorIPAC: 21788

La Casa Nova del Terri és una torre del municipi de Sant Julià de Ramis (Gironès) protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És una torre de planta quadrada amb nucli central que situa l'escala i que es reflecteix en dos cossos centrals com a llanternes. Al voltant de l'escala hi ha les dependències que es formen en "U" i on el forat de la "U" permet el marc de l'entrada per un jardinet i per balcons treballats i obertures compostes. És de planta baixa i pis. La façana està encarada a migdia. La de nord té una galeria d'arcs de punt rodó a la planta pis. La façana est té obertures en planta baixa per a la masoveria i a dalt per les estances. La façana oest presenta una gran obertura per les cavallerisses. El conjunt té una pallissa separada i una piscina.[1] El teulat és a quatre vessants als dos cossos centrals i de terrat planer el cos en forma d'"U".[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Casa Nova del Terri». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 14 novembre 2015].