Faraway

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaFaraway
Fitxa
DireccióVanessa Jopp Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióJane Ainscough Modifica el valor a Wikidata
FotografiaEva Katharina Bühler Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAlemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena2023 Modifica el valor a Wikidata
Durada109 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalalemany
anglès
croat
turc Modifica el valor a Wikidata
Subtitulat en catalàSí 
RodatgeŠolta, Brač i Múnic Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica i comèdia romàntica Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt18747542 Filmaffinity: 403178 Letterboxd: faraway-2023 TMDB.org: 1081291 Modifica el valor a Wikidata

Faraway és un llargmetratge alemany rodat per a la plataforma cinematogràfica internacional Netflix i estrenat el març del 2023. S'ha subtitulat al català.[1]

Sinopsi[modifica]

La Zeynep Altin és una dona croatoturca que regenta un restaurant a Múnic amb la seva família. Acaba de perdre la seva mare quan s'adona que en aquest moment difícil no compta amb el suport del seu marit, del seu pare ni de la seva filla de 18 anys. Quan, després del funeral, s'assabenta que la seva mare li ha deixat una petita casa a una illa de Croàcia, de seguida marxa cap allà i combina el seu viatge espontani amb l'esperança de retrobar-se amb si mateixa a 40 anys. Per a la seva gran sorpresa, troba que viu a casa seva en Josip, la família del qual va construir originalment la casa. D'una banda, s'encarrega del benestar de la Zeynep, però de l'altra també la provoca deliberadament.

A mesura que la Zeynep descobreix la vida a l'illa, també aprèn més sobre la seva mare. Està pensant a llogar o vendre la casa. Tanmateix, cada dia a l'illa coneix i aprecia coses noves. Després de saber que el seu marit està a punt de comprometre's d'una altra manera, els seus plans comencen a fracassar. Sorprenentment, un matí apareix a la porta la seva filla d'Alemanya, i més tard també el seu marit i el seu pare, per tornar-la a buscar. I és llavors quan la Zeynep pren la seva decisió sobre el futur.

Producció[modifica]

La directora d'aquesta pel·lícula és Vanessa Jopp, que coneguda per les pel·lícules Engel & Joe (2001) i Komm näher (2006). Per Faraway va escollir l'actriu suïssa Naomi Krauss, coneguda per la televisió alemanya, pel paper de la Zeyep. A més de Krauss, va incorporar l'actor Goran Bogdan, que va néixer a l'actual Bòsnia i Hercegovina, com a protagonista masculí. Tots dos parlen a la pel·lícula principalment en anglès. La barreja lingüística de l'alemany, l'anglès, el croat i el turc, que es produeix a través dels diferents protagonistes i localitzacions de les pel·lícules, té un efecte realista.[2]

Faraway es va rodar principalment a les illes croates de Šolta i Brač el 2022.[3] La comèdia es va incorporar a la plataforma de pel·lícules de Netflix a partir del 8 de març de 2023.

Referències[modifica]

  1. «Faraway». Goita què fan, ara!. [Consulta: 21 març 2023].
  2. «Faraway on Netflix is the very definition of a soul-soothing romance». [Consulta: 21 març 2023].
  3. «Netflix film ‘Faraway’ set on Croatian island is out now» (en anglès), 09-03-2023. [Consulta: 21 març 2023].