Freddy vs. Jason

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaFreddy vs. Jason
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRonny Yu Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióSean S. Cunningham i Robert Shaye Modifica el valor a Wikidata
GuióDamian Shannon i Mark Swift Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGraeme Revell Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFred Murphy Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMark Stevens Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNew Line Cinema's House of Horror Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNew Line Cinema i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena13 agost 2003 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeToronto i Vancouver Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema gore, slasher, cinema per a adolescents i crossover Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova Jersey Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0329101 Filmaffinity: 705124 Allocine: 26880 Rottentomatoes: m/freddy_vs_jason Letterboxd: freddy-vs-jason Mojo: freddyvsjason Allmovie: v280225 TCM: 327352 Metacritic: movie/freddy-vs-jason TV.com: movies/freddy-vs-jason AFI: 62728 TMDB.org: 6466 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Divendres 13
Sèrie: Malson a Elm Street Modifica el valor a Wikidata

Freddy vs. Jason és una pel·lícula canadencoestatunidenca slasher del 2003 dirigida per Ronny Yu. El film reuneix a dos grans mites el terror, Freddy Krueger i Jason Voorhees.

La pel·lícula ens explica com Freddy Krueger, desitja tornar a matar els fills d'Elm Street. Però li és impossible, ja que els pares han suprimit els somnis dels seus fills gràcies a una droga molt potent. Amb la finalitat de tornar a matar, Freddy manipula a Jason Voorhees per matar joves i fer desconfiar els pares de la droga, i així Freddy tornaria a matar. Però els seus plans s'enfonsen quan Jason es veu manipulat i uns joves formen un grupet per tornar a Jason a Crystal Lake per acabar enfrontant-se amb Freddy... Aquesta va ser l'última pel·lícula en la qual l'actor Robert Englund interpretava a Freddy Krueger.

Argument[modifica]

La pel·lícula comença amb Freddy Krueger explicant les seves maniobres i qui era i que li van fer. Seguidament observem la mort d'una jove, la qual és travessada per Jason Voorhees. La mare de Jason, la qual resulta ser Krueger disfraçat, el fa despertar de l'infern.

Apareixen uns joves dintre una casa, fins que apareix Jason i mata a un noi. Al cap d'una estona, assassina a una de les víctimes i al seu pare. Lori és informada que el seu xicot ha estat assassinat i té malsons constants amb Freddy Krueger. Per fer-la oblidar, és convidada en una festa al mig del camp. Una de les noies s'adorm mentre un noi l'està besant, i ella somnia amb Freddy Krueger el qual està a punt de matar-la, però Jason s'avança i Krueger s'enrabia. Jason crea el caos total matant als joves de la festa. Freddy aconsegueix dormir a un jove i l'obliga a donar un missatge, però aquest s'hi nega i el mata, deixant un missatge a la seva esquena dient: Freddy's back (Freddy ha tornat). Els joves decideixen adormir-se per portar a Freddy i enfrontar-se amb Jason, i Lori és l'encarregada de fer-ho. Però Freddy posseeix a un jove per poder dormir a Jason, el pla funciona però el pobre jove acaba partit per la meitat per Jason.

Els dos assassins es confronten en somnis i Lori decideix entrar en acció i porta a Freddy a la vida real, enfrontant-se tots dos assassins. Freddy i Jason s'acaben matant i Lori decapita a Freddy i llença als dos assassins al llac de Crystal Lake. El film acaba amb Jason sortint del llac amb el cap de Freddy a les mans, el qual pica un ullet a la càmera i els crèdits finals apareixen.[1]

Repartiment[modifica]

Pel·lícules de la saga[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Freddy vs. Jason». The New York Times.