Sylvia Walby

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSylvia Walby

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 octubre 1953 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Activitat
Camp de treballSociologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciósociòloga Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Leeds, catedràtica (valor desconegut–valor desconegut)
Universitat de Bristol
London School of Economics
Universitat de Lancaster Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralSusan Durbin (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc weblancaster.ac.uk… Modifica el valor a Wikidata

Sylvia Walby (16 d'octubre de 1953)[1] és una sociòloga britànica, directora del Centre de Violència i Centre de la Societat a la City University of London. Amb un doctorat per la Queen's University Belfast en sociologia,[2] destaca pel seu treball en els camps de la violència domèstica, el patriarcat, les relacions de gènere en l'àmbit laboral i la globalització. Té la primera càtedra UNESCO d'Investigació de Gènere i coordina el grup d'investigació d'aquesta temàtica des del 2008.

Biografia[modifica]

Ha estat professora de sociologia a la Universitat de Leeds, la Universitat de Bristol, la Universitat de Lancaster, la UCLA i la Biblioteca Schlesinger de la Universitat Harvard. Va ser la primera presidenta de l'Associació Europea de Sociologia i ha estat presidenta de la Women's Studies Network UK.

Walby és coordinadora de la Gender Equality Research Network International (GENIe) que pretén entendre i reduir la desigualtat de gènere.[3] És investigadora principal del node de Lancaster de Quing, membre del consell executiu i líder de la línia d'interseccionalitat. També és coorganitzadora d'una xarxa internacional sobre Globalització de Gènere i Transformació del Treball (GLOW).

La seva recerca se situa dins de la tensió entre la teoria social general i les formes específiques de desigualtat, especialment de gènere. Amb els anys, això la va portar de les teories del patriarcat a una preocupació actual per integrar la diferència en la teoria social. Té un interès per les qüestions econòmiques, una fascinació per les noves formes polítiques i una preocupació pels grups marginats.

Reconeixements[modifica]

Va rebre l'Ordre de l'Imperi Britànic (OBE) el 2008. El 2017 la seva contribució a la sociologia va ser reconeguda per la Queen's University de Belfast, que li va concedir un Doctorat Honoris Causa en Ciències Socials (DSSc).[2]

El 2022, va ser escollida membre de l'Acadèmia Britànica (FBA), l'acadèmia nacional d'humanitats i ciències socials del Regne Unit.[4]

Referències[modifica]

  1. «Walby, Sylvia». Library of Congress. [Consulta: 6 juliol 2014].
  2. 2,0 2,1 «Honorary Graduates 2017 - QUB».
  3. Department Of Sociology. «Professor Sylvia Walby». Lancaster University, 20-12-2007. Arxivat de l'original el 11 març 2008. [Consulta: 15 juny 2008].
  4. «Record number of women elected to the British Academy» (en anglès). The British Academy, 22-07-2022. [Consulta: 15 agost 2022].