Vés al contingut

Estadi García Hermanos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Estadi García Hermanos
Imatge
EpònimHermanos García Naveira (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusEstadi i camp de futbol Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBetanzos (província de la Corunya) Modifica el valor a Wikidata
Map
 43° 17′ N, 8° 13′ O / 43.28°N,8.22°O / 43.28; -8.22
Activitat
OcupantBetanzos Club de Fútbol Modifica el valor a Wikidata

L'Estadi Municipal García Hermanos és un camp de futbol del municipi gallec de Betanzos, a la província de La Corunya, Galícia. És propietat de l'Ajuntament de Betanzos i hi juga els seus partits com a local el Betanzos Club de Fútbol.

El terreny de joc és de gespa natural, amb unes mesures de 105×61 metres i compta amb capacitat per a 5.000 espectadors.

Història

[modifica]

El 10 d'abril de 1989, en un acte presidit pel llavors alcalde de Betanzos, Manuel Lagares Pérez, i el president de la Diputació de La Corunya, José Manuel Romay Beccaría, al costat d'altres autoritats autonòmiques i provincials, va ser presentat el projecte i maqueta d'un nou camp de futbol per a Betanzos.[1]

Es va inaugurar el 12 d'agost de 1990 amb un partit amistós entre el Brigantium i el Deportivo de La Corunya i hi juga els seus partits com a local el Betanzos CF.[2] El seu terreny de joc és de gespa natural i compta amb una graderia coberta amb capacitat per a 5.000 espectadors. La corporació municipal el va batejar amb aquest nom com a homenatge als Germans García Naveira.

En 1993 el Deportivo de La Corunya dirigit per Arsenio Iglesias, conegut en aquella època com a "Superdépor", va jugar un partit amistós contra el conjunt betanceiro que, en aquells dies, comptava en el seu equip amb el germà de Bebeto.[3]

Aquest camp va substituir al vell camp municipal d'O Carregal, també de titularitat municipal i situat a prop, que encara es conserva per als entrenaments i ús de les categories inferiors del Betanzos CF.

Referències

[modifica]
  1. «Anuario brigantino 1989». www.anuariobrigantino.betanzos.net/. [Consulta: 3 maig 2017].
  2. «Anuario brigantino 1990». www.anuariobrigantino.betanzos.net/. [Consulta: 6 maig 2024].
  3. Carlos Carbajosa / Xoán Ríos. «Ruge el Real, baila el 'Depor'», 23-02-1993. [Consulta: 1r abril 2016].

Enllaços externs

[modifica]