Esteve Agulló Monton

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEsteve Agulló Monton

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement6 juliol 1936 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort4 març 2021 Modifica el valor a Wikidata (84 anys)
Activitat
Ocupaciódissenyador industrial, aparellador Modifica el valor a Wikidata

Esteve Agulló Monton (Barcelona, 6 de juliol de 1936 - 4 de març de 2021) fou un dissenyador català.[1]

Va cursar estudis d'arquitectura tècnica a Barcelona. Va iniciar la seva tasca com a dissenyador treballant per a Mambar i Manufactures Efe. Va realitzar també treballs en l'àmbit de l'arquitectura i l'interiorisme amb Álvaro Martínez Costa i Ferran Freixa. Més endavant va crear l'empresa Galo/ben, essent així un dels pioners del disseny i la producció de mobles d'oficina a Espanya.

El 1974 comença a treballar amb l'arquitecte Mariano Pi i el 1983, juntament amb Jordi Montaña i Josep Maria Trias, va crear QUOD, empresa dedicada al desenvolupament de projectes pluridisciplinaris de disseny i màrqueting. El 1997 va tornar a la seva feina com a dissenyador independent.

Va ser professor a l'Escola Elisava de Barcelona i els seus productes han estat guardonats amb nombrosos Premis Delta i seleccions ADI/FAD. Entre els dissenys més destacats podem esmentar una maquineta d'afaitar[2] (1968), realitzada juntament amb Álvaro Martínez Costa o la cadira Fano[3] (1972) per a l'empresa Grassoler.

Referències[modifica]

  1. «Fitxa al web del Disseny Hub Barcelona». Arxivat de l'original el 2012-11-27. [Consulta: 15 abril 2012].
  2. «Filomátic [fitxa en el catàleg del Museu del Disseny de Barcelona]». Museu del Disseny de Barcelona. [Consulta: 15 juny 2023].
  3. «Fano [Fitxa en el catàleg del Museu del Disseny de Barcelona]». Museu del Disseny de Barcelona. [Consulta: 15 juny 2023].