Eventració

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula malaltiaEventració
Tipushèrnia abdominal Modifica el valor a Wikidata
Classificació
CIM-11DD56 Modifica el valor a Wikidata
Recursos externs
Enciclopèdia Catalana0118864 i 0107180 Modifica el valor a Wikidata
MeSHD000069290 Modifica el valor a Wikidata
UMLS CUIC0267716 i C4021645 Modifica el valor a Wikidata

Una eventració o hèrnia incisional és un tipus d'hèrnia causada per una dehiscència o una cicatrització d'una incisió quirúrgica abdominal.[1] Les més freqüents són degudes a incisions mitjanes de l'abdomen en la cirurgia exploratòria abdominal, les eventracions ventrals sovint també es classifiquen com "hèrnies ventrals" a causa de la seva ubicació. No totes les hèrnies ventrals són d'incisions, ja que algunes poden ser causades per altres traumatismes o problemes congènits.

Causa[modifica]

Les hèrnies incisionals solen ser causades per una debilitat de les ferides quirúrgiques, que pot ser causada per un hematoma, un seroma o una infecció, tot això provoca una disminució de la cicatrització de la ferida. També poden ser causats per l'augment de la pressió intraabdominal a causa d'una tos crònica (com en l'MPOC), restrenyiment, retenció urinària (com en l'HBP), embaràs, o ascites. També poden resultar d'una tècnica quirúrgica deficient.

Tractament[modifica]

La reparació tradicional "oberta" de les hèrnies incisionals pot ser bastant difícil i complicada. El teixit debilitat de la paret abdominal es reforça mitjançant una malla protètica.

Referències[modifica]

  1. Diccionari Enciclopèdic de Medicina