Vés al contingut

Fàbrica als peus del cingle basàltic de Castellfollit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Fàbrica als peus del cingle basàltic de Castellfollit
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMontagut i Oix (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAl costat ctra. Olot-Girona
Map
 42° 13′ N, 2° 34′ E / 42.22°N,2.56°E / 42.22; 2.56
IPA
IdentificadorIPAC: 10082

La Fàbrica als peus del cingle basàltic de Castellfollit és una obra de Montagut i Oix (Garrotxa) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Fàbrica situada al costat del riu Fluvià, als peus del cingle basàltic de Castellfollit de la Roca. És de planta rectangular i nombrosos cossos afegits en diverses direccions. Els teulats tenen els vessant a dues aigües fets amb teulades i plaques de fibrociment. Aquest cos central disposa de baixos, dos pisos i golfes i està emmarcat per dues torres (angles nord-est i nord-oest) de teulats a quatre aigües, disposants de baixos, tres pisos i golfes. Els murs varen ésser aixecades amb pedra basàltica del país i morter, remarcant les obertures que es troben en gran nombre, repartides per les façanes. A trenta metres agües amunt es pot veure l'àmplia resclosa i els conductes i canalitzacions que menen el líquid fins als edificis. Darrerament s'han fet diverses reformes i ampliacions, conservant la tipologia primitiva.[1]

Referències[modifica]

  1. «Fàbrica als peus del cingle basàltic de Castellfollit». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 26 febrer 2019].