Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióFòrum Nacional de la Joventut d'Andorra
FNJA logo 2014.png
Història
Fundació 11 de desembre de 2014 (2014-12-11)
Activitat
Àmbit Joves residents a Andorra d'entre 16 i 29 anys (30.000 aprox)
Organització i govern
Seu central 
President Oriol Servera Sirés[1]
Xifres destacables
Pressupost 30.000€ (subvenció anual aproximada del Govern d'Andorra)

Web forumandorra.com
Modifica les dades a Wikidata

El Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra o FNJA és una entitat nacional andorrana de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, regulada mitjançant la Llei 39/2014, de l’11 de desembre, del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra amb l'objectiu de canalitzar eficaçment la lliure participació dels joves del Principat d’Andorra en la vida política, social, econòmica i cultural.

Objectius[modifica]

La Llei 39/2014, de l’11 de desembre, del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra inclou un seguit d'objectius que perfilen el marc d'acció del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra. Aquests objectius són els següents:

 • Fomentar en la joventut del Principat d’Andorra el respecte entre les persones i els valors com la pau, la democràcia, la igualtat, la solidaritat, la llibertat i la tolerància, i promoure la defensa i reivindicació dels interessos i drets de la joventut.
 • Promoure entre la joventut d’Andorra el coneixement de la llengua, la cultura i la història del poble andorrà.
 • Promoure el respecte i la protecció a la natura i el medi ambient.
 • Fomentar la participació dels joves en la vida política, social, econòmica i cultural del Principat d’Andorra.
 • Promoure en la joventut l’associacionisme juvenil i donar suport a les associacions i organitzacions juvenils nacionals en les seves activitats.
 • Promoure informes i estudis, per iniciativa pròpia o que se sol·licitin a l’FNJA, sobre inquietuds i matèries relacionades amb la joventut.
 • Participar en els òrgans consultius de l’Administració pública d’acord amb la legislació vigent.
 • Fer d’interlocutor entre el Govern i les associacions i altres organitzacions juvenils en tot allò relacionat amb els joves.
 • Fomentar les relacions, la comunicació i la cooperació amb altres organitzacions juvenils internacionals.
 • Representar la joventut del Principat d’Andorra en tots els òrgans de trobada, nacionals i internacionals, de joventut.

Òrgans de govern i funcionament[modifica]

La Llei del FNJA estableix tres òrgans de govern principals, amb funcions genèriques, que foren regulades mitjançant els Estatuts del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, que són els següents:

 • L' Assemblea dels Joves com a òrgan sobirà del FNJA, formada per tots els joves residents al Principat d'Andorra d'entre 16 i 29 anys. L'Assemblea dels Joves es reuneix almenys un cop a l'any i és on es decideix el marc d'actuació del FNJA, on s'aproven els comptes anuals i on tots els joves del país poden expressar els seus projectes i actuacions per tal de donar contingut a les accions de l'ens. De caràcter participatiu i democràtic, ofereix als joves d'Andorra un marc adequat per tal de poder dur a terme projectes que redundin en benefici dels interessos del sector.
 • La Taula Permanent com a òrgan directiu del FNJA, formada per sis persones escollides per l'Assemblea dels Joves per un període de dos anys. A més de dirigir les actuacions del FNJA i garantir l'execució de les decisions de l'Assemblea dels Joves, la Taula Permanent exerceix la representació del FNJA a nivell oficial i promou les iniciatives proposades pels joves, gestionant els recursos en base a les decisions de l'Assemblea dels Joves. Els membres de la Taula Permanent escullen entre ells els càrrecs de President, Secretari, Tresorer i Vocals del FNJA. De forma nominativa i extra estatutària, la Taula Permanent pot designar un Vicepresident.
 • Les Comissions de Treball com a òrgans executius de les decisions de l'Assemblea dels Joves, compostes per tots aquells joves que en vulguin ésser partícips. Els projectes i iniciatives presentats i aprovats a l'Assemblea dels Joves són desenvolupats per la seva respectiva comissió de treball, creada ad hoc per a cadascun dels mateixos. Cada comissió té un responsable, escollit entre els seus membres, que és l'interlocutor de la comissió amb la Taula Permanent.

Fonts i referències[modifica]

 • Llei 39/2014, de l’11 de desembre, del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra [1]
 • Estatuts del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra [2]

Referències[modifica]