Façana d'habitatge al carrer Major, 57 (la Sénia)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Façana d'habitatge al carrer Major, 57
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix-XX
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Sénia (Montsià) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 57
Map
 40° 38′ 07″ N, 0° 16′ 43″ E / 40.635291°N,0.278474°E / 40.635291; 0.278474
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC6538 Modifica el valor a Wikidata

La Façana d'habitatge al carrer Major, 57 és una obra de la Sénia (Montsià) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Façana d'un edifici refet del tot a l'interior, situat a un carreró, sense sortida, del carrer Major, típic del traçat urbà medieval. Consta de planta i dos pisos; a la planta baixa ampla porta amb llinda i rebranques de pedra, avui pintades; en el 1er. pis balcó ampitador emmarcat per dues pilastres adossades amb capitell de tipus corinti i dues petites cornises-motllura horitzontals; a sobre de la motllura superior un cap de lleó rodejat de tres fulles grans semblants a l'acant; en el segon pis balcó ampitador sense cap ornament, amb la barra on es col·locava la corriola a sobre. El mur és de maçoneria arrebossada i pintada. És l'única façana del carrer Major que presenta algun tipus de decoració.[1]

Referències[modifica]

  1. «Façana d'habitatge al carrer Major, 57». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 19 agost 2021].