Feria de Valladolid

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Feria de Valladolid
Imatge
Dades
TipusRecinte Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValladolid (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 39′ 21″ N, 4° 44′ 17″ O / 41.65572°N,4.73811°O / 41.65572; -4.73811
Lloc webferiavalladolid.com Modifica el valor a Wikidata

La Feria de Valladolid (també Feria de muestras de Valladolid) és un consorci les activitats del qual són l'organització i desenvolupament de fires, congressos i esdeveniments. La temàtica dels certàmens inclou els més diversos àmbits de l'economia: turisme d'interior, mobilitat sostenible, arquitectura, caça i pesca, restauració del patrimoni, noves tecnologies, alimentació i maquinària agrícola, entre altres. En 2009 es van celebrar 21 certàmens. La composició actual del consorci, que es va constituir en 1963, és la següent: Junta de Castella i Lleó, Ajuntament de Valladolid, Diputació de Valladolid i Cambra de Comerç i Indústria de Valladolid. Els òrgans de govern de la Institució Firal són el Ple del Consorci i el Comitè Executiu.[1]

Presentació Exposició Santa Teresa a INTUR 16

Recinte[modifica]

La Feria de Valladolid compta amb un recinte firal urbà integrat per quatre pavellons coberts, un Centre de Congressos i espais a l'aire lliure. La superfície total suma 100.000 metres quadrats, dels quals 60.686 corresponen a zones expositives. Les instal·lacions congressuals disposen de 13 espais entre els quals s'inclouen dos auditoris, amb aforaments de 612 i 328 places, sales polivalents i pavellons capaços d'albergar fins a 10 000 persones.

Durant l'any 2020 i a causa de la crisi sanitària pel COVID-19 el pavelló 4 es va habilitar com a hospital de campanya.[2]

Fires[modifica]

El calendari de salons celebrats en la Fira de Valladolid inclou esdeveniments d'organització pròpia, fires externes i certàmens promoguts en col·laboració amb altres entitats i empreses. El Salón del Vehículo y Combustible Alternativos, Intur, Manten-er, Labora, Arpa, Encuentro TIC’s, Admira, Semana Ibérica de Caza y Pesca, Fimascota, Creativa, Stock, De Boda, Feriauto, Fimascota, Sivall, Iberwine, Alimentaria, Feria de Muestras y Agraria són algunes de les convocatòries que es duen a terme en el calendari de la Fira de Valladolid.

Accessos[modifica]

  • La línia d'AVE Valladolid - Madrid ha reduït a 55 minuts el temps de viatge entre les dues ciutats.
  • L'aeroport es troba a deu quilòmetres del recinte firal, en el terme de Villanubla. L'accés es realitza a través de la carretera  N-601 .
  • Des de qualsevol de les autovies i carreteres que conflueixen a la ciutat és possible prendre l'anell interior de circumval·lació des del qual s'accedeix al recinte firal.
  • Autobús; Les línies d'AUVASA 3, 4, 5, 6, 8, 24, CA, C2, B2, B3 i f6 tenen parada a la vora del recinte firal o a les proximitats.
  • Taxis; Parada de taxi en la façana principal.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]