Ferran Fivaller

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFerran Fivaller
Biografia
Naixementsegle XVI
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mortfinals segle XVI o principis segle XVII
Barcelona?
Rector de la Universitat de Barcelona
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsFivaller, Fernando
Activitat
OcupacióRector de la Universitat de l'Estudi General de Barcelona 1588-1590

Ferran Fivaller (Barcelona? segle XVI-finals segle XVI o principis segle XVII).

Biografia[modifica]

Ferran Fivaller estudià arts i jurisprudència i posteriorment es doctorà en arts i teologia per la Universidad de Salamanca. Degut a la seva extensa formació va desenvolupar diferents càrrecs com a mestre en teologia o advocat. També fou canonge de Tortosa.

Amb aquesta brillant carrera acadèmica fou nomenat rector de la Universitat de l'Estudi General de Barcelona, concretament entre l'1 d'agost de 1588 i el 31 de juliol de 1590.[1] Aquest mateix any, 1590, va ser nomenat oïdor eclesiàstic de la Generalitat de Catalunya.[2] Va obtenir del rei Felip II la canongia de Tortosa. Tanmateix, a l'acabar el seu mandat a la Diputació se li va instruir un procés de visita motivat potser per la seva adhesió a Catalunya i defensa de l'organisme de la Generalitat de Catalunya. Va morir probablement a Barcelona a finals del segle XVI o principis del segle xvii.

Referències[modifica]

  1. Querol, Enric. Google Books Estudio sobre cultura literaria a Tortosa a l'edat moderna.. Abadia de Montserrat, 2006, p. 21 [Consulta: 15 desembre 2015]. 
  2. Fernández Luzón, Antonio. Tesis doctorals en xarxa La Universidad de Barcelona en el siglo XVI. Barcelona: Universitat Autònoma de Barcelona, 2003, p. 186 [Consulta: 15 desembre 2015]. 

Bibliografia[modifica]

  • Fargas Peñarrocha, Maria Adela.«Organització familiar i política de grup de l'època moderna: els Fivaller de Barcelona», Estudis: revista de historia moderna, 19, 1993, pp. 131-150. Disponible a: Catàleg de la biblioteca de la Universitat de València Arxivat 2014-12-25 a Wayback Machine.
  • Fernández Luzón, Antonio. La Universidad de Barcelona en el siglo XVI, Universitat (Universitat de Barcelona 14). Barcelona: Publicacions i Edicions Universitat de Barcelona, 2005. Disponible a: Google Books
  • Querol, Enric. Estudio sobre cultura literaria a Tortosa a l'edat moderna, Textos i estudis de cultura catalana 116. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2006. Disponible a: Google Books

Enllaços externs[modifica]



Càrrecs públics
Precedit per:
Francesc Robuster i Sala
Senyal de la Universitat de Barcelona
Rector de la Universitat de l'Estudi General

1588-1590
Succeït per:
Francesc Bonet