Força Terrestre Lituana

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Insignia de las Forces Terrestres

La Força Terrestre Lituana constitueix la columna vertebral de la defensa del país, pot actuar com una part integral de les forces de l'OTAN. La Força Terrestre Lituana consisteix d'una única brigada, el Batalló d'Enginyers i els Voluntaris de la Defensa Nacional.

Estructura[modifica]

Bandera de la Força Terrestre Lituana

L'element principal de la Força Terrestre és una única brigada d'infanteria mecanitzada, la Brigada d'Infanteria Motoritzada Llop de Ferro. La que es forma al voltant de tres de batallons mecanitzats d'infanteria i un batalló d'artilleria, tots amb noms de Grans Ducs de Lituània com ja és la tradició de les Forces Armades de Lituània.

A més a més de la brigada d'infanteria, la Força Terrestre manté tres batallons addicionals d'infanteria motoritzada, un d'ells té la tasca de donar suport a les operacions tant en l'àmbit nacional com a l'estranger, un altre l'obligació principal de la defensa del territori lituà, i el tercer és principalment una unitat de formació.

El Batalló d'Enginyers Juozas Vitkus, és responsable de la remoció de mines, la construcció de ponts flotants, tasques de fer esclatar artefactes que es troben sense detonar, enginyeria sota l'aigua, i la participació en operacions de cerca i rescat. Aquest escamot està disponible per a participar en operacions internacionals. A partir del 2008, les Forces Armades de Lituània van iniciar amb una durada de deu anys, una continuada neteja del territori lituà d'explosius de la Primera i Segona Guerra Mundial, i a les antigues bases militars de Les Forces Armades de la Unió Soviètica.

Com a part integrant de la Força Terrestre, els Voluntaris de la Defensa Nacional han estat col·laborant des de l'inici del moviment nacional per a la independència. Els voluntaris actuen sense problemes junt amb els aliats durant les operacions militars i s'han assignat noves missions: per augmentar les forces regulars, per desplegar les unitats individuals i capacitats específiques de les operacions internacionals, per contribuir al suport del país amfitrió i per fer costat a les autoritats civils.

Unitats[modifica]

Brigada d'Infanteria Motoritzada Llop de Ferro Brigada d'Infanteria Motoritzada Llop de Ferro:

Batalló d'Infanteria mecanitzat Rei Mindaugas Batalló d'Infanteria mecanitzat Rei Mindaugas
Batalló d'Infanteria mecanitzat Gran Duc Algirdas Batalló d'Infanteria mecanitzat Gran Duc Algirdas
Batalló d'Infanteria mecanitzat Gran Duquesa Birutė Batalló d'Infanteria mecanitzat Gran Duquesa Birutė
Batalló d'Infanteria mecanitzat Gran Duc Kęstutis Batalló d'Infanteria mecanitzat Gran Duc Kęstutis
Batalló d'artilleria General Romualdas Giedraitis Batalló d'artilleria General Romualdas Giedraitis
Batalló de Forces de Suport Duc Vaidotas Batalló de Forces de Suport Duc Vaidotas

Batalló d'Enginyers Juozas Vitkus Batalló d'Enginyers Juozas Vitkus
Voluntaris de la Defensa Nacional Voluntaris de la Defensa Nacional

Les missions internacionals[modifica]

Lituània ha participat en missions internacionals a Kosovo, Afganistan i Bòsnia. La força principal està actualment (2013) a l'Afganistan. En aquest moment hi ha més de 200 soldats que serveixen en terra estrangera.

Localització Missió Número
Afganistan
Força Internacional d'Assistència i de Seguretat
268
Bòsnia
EUFOR-ALTHEA
20

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Força Terrestre Lituana