Fort Saint George

Per a altres significats, vegeu «Fort Saint George (desambiguació)».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Fort Saint George
Imatge
Dibuix del fort del Segle XI
Dades
TipusFort Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaChennai (Índia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 13° 04′ 47″ N, 80° 17′ 13″ E / 13.0797°N,80.2869°E / 13.0797; 80.2869
Activitat
Gestor/operadorGovern de Tamil Nadu Modifica el valor a Wikidata
OcupantAssemblea Legislativa de Tamil Nadu Modifica el valor a Wikidata

Fort St George (conegut també com a White Town en oposició a la Black Town fora del fort) fou una fortalesa britànica a l'Índia, nucli central del que després fou la ciutat de Madras i avui la moderna Chennai capital de Tamil Nadu.

El fort es va construir en una primera fase entre 1639 i 1641, i es va acabar el dia 23 d'abril de 1641 i es va dir Fort Saint George en honor de Sant Jordi patró d'Anglaterra. Per la seva història vegeu Chennai.

La fortalesa era una posició fortificada amb muralles de sis metres d'altura. Fou conquerida pels francesos el 1746 (la van conservar tres anys) i atacada més tard durant dos mesos també pels francesos (desembre de 1658 a febrer de 1659) sense èxit.

Modernament va esdevenir la seu del govern i de l'Assemblea Legislativa de l'estat de Madras, des de 1969 estat de Tamil Nadu. Hi ha un petit quarter militar i un museu decorat amb canons de Tipu Sultan i una gran estàtua de Tipu i un servidor seu a l'entrada. Dins del fort destaquen l'església de Santa Mary (St. Mary) l'església anglicana més antiga de l'Índia (1678-1680). Edifici notable és la Casa Wellesley, amb retrats dels governadors i alts oficials, que rep el nom de Richard Wellesley, governador general de l'Índia, germà del duc de Wellington.

Referències[modifica]

Wikipedia en anglès

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fort Saint George