Gabinet de Mèxic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGabinet de Mèxic
Format per

Govern de MèxicEl Gabinet de Mèxic o Gabinet Executiu de Mèxic és l'òrgan de govern constituït pels titulars de les secretaries (ministeris) d'Estat de Mèxic. A Mèxic, el poder executiu federal és exercit pel President de la República, la denominació oficial del qual és President Constitucional dels Estats Units Mexicans. Per a portar a terme les seves funcions i atribucions, el president té la facultat d'anomenar lliurement els membres del seu gabinet, cadascun dels quals és encarregat d'una branca de l'Administració Pública Federal. Els membres del gabinet, tret del Fiscal General, reben el títol de "secretaris", tots els quals tenen el mateix rang i per tant no hi ha cap preeminència. Tret del Fiscal General, els membres del gabinet mexicà no necessiten ser confirmats pel Senat de la República.

A més del Gabinet Executiu, també conegut com el Gabinet Legal, hi ha el grup de caps d'altres dependències, consells, comissions i instituts, els quals reporten directament al president de la República, els quals conformen allò que es coneix com el Gabinet Ampliat.

Les Secretaries o Ministeris d'Estat de Mèxic, integrants del Gabinet Legal són:

A més, són integrants del Gabinet Legal:

Al Gabinet Ampliat hi ha moltes oficines, entre les quals, la Comissió Nacional d'Habitatge, la Comissió Nacional per al Desenvolupament dels Pobles Indígenes, el Consell General per a la Cultura i les Arts, l'Institut Mexicà de Seguretat Social (IMSS), Petrolis Mexicans (Pemex), el Banc Nacional de Comerç Exterior, i el Fons de Cultura Econòmica, entre altres.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gabinet de Mèxic