Gallt Llanerch - Coed Gelli-deg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaGallt Llanerch - Coed Gelli-deg
Imatge
TipusLloc d'especial interès científic Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaSir Benfro (Gal·les) Modifica el valor a Wikidata
Map
 51° 59′ N, 4° 49′ O / 51.99°N,4.82°O / 51.99; -4.82
Dades i xifres
Superfície30,47 ha Modifica el valor a Wikidata
Lloc d'especial interès científic

Gallt Llanerch - Coed Gelli-deg és un Indret d'Especial Interès Científic (o SSSI, per les seves sigles en anglès) situat a Cwm Gwaun, Sir Benfro, Gal·les. Va ser designat SSSI el gener del 1954 en un intent de protegir els seus fràgils elements biològics.[1][2] La zona té una àrea de 30.47 hectàrees i és gestionada pel Cyfoeth Naturiol Cymru.[3]

Tipologia i característiques[modifica]

La zona va ser designada com a Indret d'Especial Interès Científic per les seves qualitats biològiques. A Gal·les, els SSSI han comptabilitzat un total de 142 espècies diferents d'animals i 191 espècies diferents de plantes.

Aquest indret té dues característiques principals:

  • Boscos latifoliats
  • Líquens típics de boscos antics

L'indret té una particularitat, i és que durant les dues Guerres Mundials va salvar-se de la tala d'arbres que va assolar molts dels boscos del Regne Unit; alguns roures han sobreviscut. Algunes espècies no natives de Pembrokeshire van ser introduïdes anteriorment, com ara el Faig o el Sicòmor, però en els últims anys han estat retirats gradualment del bosc, ja que l'ombra que produeixen ambdues espècies és perjudicial per molts dels líquens.

Referències[modifica]