Garoinada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Garoines obertes

La Garoinada és una campanya gastronòmica que té com a principal producte les garoines. Se celebra entre el gener i el març de cada any. Va néixer el febrer del 1992 arran d'una idea del regidor de Turisme de Palafrugell, Quim Turró. Es considera que va ser la primera campanya gastronòmica de les comarques gironines i una de les primeres de Catalunya.[1] A la primera edició es va dur a terme una garoinada popular a la plaça de Llafranc, on es van consumir 10.000 garoines.[2] Aquest format va rebre algunes crítiques per la «sobreexplotació» dels eriçons.[1] Actualment està organitzada per l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i compta amb la participació de diversos hotels i restaurants del municipi.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Salvatella, Josep «La Garoinada, un quart de segle». Revista de Palafrugell, núm. 267, gener 2016, pp. 6-9.
  2. Sabrià i Deulofeu, Martí «La Garoinada, una festa referent de la gastronomia». Revista de Palafrugell, núm. 267, gener 2016, p. 6 [Consulta: 4 gener 2017].