Geisha

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Geisha Hisano (Kyoto)

Una geisha és una dona que dedica la seva vida a totes les arts tradicionals japoneses. Són dones japoneses, però hi ha una dona occidental que va aconseguir arribar a ser geisha: Liza Dalby.

El seu origen es creu que rau en els "barris del plaer" que hi havia abans al Japó, ja que la prostitució en un principi era legal, però en aquesta barris també es trobaven músics, ballarins i ballarines que més tard s'unirien per crear les geishes, que van començar sent homes, però que de mica en mica es van veure desplaçats per dones. Comencen la seva feina durant la nit i l'acaben a la matinada; bàsicament assisteixen a banquets i festes d'homes de negocis (el preu per contractar una geisha és molt elevat, uns 800 € l'hora) i amb la seva conversa i el seu domini de gairebé tots els temes alegren els llocs on assisteixen. Una maiko és una aprenent de geisha.

Cal destacar que les geishes no són prostitutes, el fet de ser relacionades amb això cal buscar-lo en els soldats americans que durant la Segona Guerra Mundial van ocupar el Japó, i per tal de destacar les prostitutes es disfressaven de geishes.

Vegeu també[modifica]