Germans Pang

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGermans Pang
Dades
Tipusbessons Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Activitat1997 Modifica el valor a Wikidata –
Format per

Danny Pang Phat i Oxide Pang Chun, coneguts col·lectivament com els germans Pang, són un duet de guionistes i directors de cinema. La parella són bessons, nascuts a Hong Kong el 1965. Entre les seves pel·lícules hi ha l'exitosa pel·lícula de terror asiàtica, The eye (L'ull), que ha donat lloc a dues seqüeles, així com una versió de Hollywood també titulada The Eye i una pel·lícula hindi anomenada Naina. A més de treballar a Hong Kong, la parella treballa sovint a la indústria cinematogràfica tailandesa, on van fer el seu debut com a director com a equip, Bangkok Dangerous.

Primers anys[modifica]

Els germans Pang van créixer a Ka Wai Chuen a Hung Hom quan eren joves i van estudiar al Kiangsu-Chekiang College (Shatin). El germà gran, Oxide, es va graduar al New Method College més tard.

Oxide, el més gran dels dos amb 15 minuts, va començar la seva carrera a Bangkok, als laboratoris de cinema de Kantana Group com a telecine colorista.[1] Va fer la seva primera pel·lícula, el thriller kàrmic experimental, Who Is Running? , el 1997. Va ser la l'entrada de Tailàndia al Premi de Oscar a la Millor pel·lícula estrangera per als Premis Oscar el 1998.

Danny és molt conegut com a editor de pel·lícules i ha treballat en diverses pel·lícules de Hong Kong, com ara The Storm Riders i la sèrie Infernal Affairs.

Es van unir per primera vegada per escriure i dirigir la pel·lícula en tailandès, Bangkok Dangerous, l'any 1999. La pel·lícula va guanyar el premi FIPRESCI al Festival Internacional de Cinema de Toronto de 2000 i va ser nominada a millor pel·lícula i millor muntatge als Thailand National Film Association Awards.

Després van fer The eye (L'ull), que va obtenir el reconeixement de la crítica de Pangs. Van fer dues seqüeles, The Eye 2 i The Eye 10. Un remake estatunidenc de The Eye va ser produït per Tom Cruise i Paula Wagner i protagonitzat per Jessica Alba.

A part de The Eye i altres pel·lícules de terror, els Pangs van fer dues pel·lícules de ficció criminal tailandeses més vanguardistes en la mateixa línia que Bangkok Dangerous, Danny amb 1+1=0 i Oxide amb Som and Bank: Bangkok for Sale. Juntes, les tres pel·lícules criminals formen una "Trilogia de Bangkok".

Estil de treball[modifica]

Quan els Pangs treballen junts, dirigeixen escenes de la pel·lícula de manera independent unes de les altres. Oxide Pang explica:

« En un lloc de rodatge sempre hi ha només un Pang a la vegada; ens ajuda a estalviar energia. Un dia rodaré jo, l'altre, en Danny. Sé que molta gent està meravellada, però suposo que tenim una connexió forta com a bessons. I tenim moltes reunions sobre el guió, ens asseiem davant d'un guió i tenim la mateixa concepció visual.[2] »

Altres pel·lícules[modifica]

La seva pel·lícula de terror de 2006, Re-cycle, va ser la pel·lícula de cloenda de la competició Un Certain Regard al 59è Festival Internacional de Cinema de Canes.[3] La pel·lícula reuneix els germans amb Angelica Lee, l'estrella de The Eye.

Entre els seus altres projectes hi ha una pel·lícula en anglès recolzada per Hollywood, un thriller anomenat The Messengers, protagonitzat per John Corbett, que es va estrenar als cinemes el 2 de febrer de 2006, i un remake de Bangkok Dangerous protagonitzada per Nicolas Cage.

Oxide va produir un remake de Who Is Running? el 2005, anomenat The Remaker, amb la direcció de Mona Nahm. Ha completat un projecte en solitari, Diary, llançat el 2006. Un altre projecte en solitari d'Oxide és The Detective , protagonitzada per Aaron Kwok, sobre un detectiu que intenta trobar una dona, amb l'única pista una fotografia seva.[4]

Danny també va completar un projecte en solitari, Forest of Death, un thriller sobre un bosc encantat. Un altre projecte en solitari de Danny, In Love with the Dead, es va estrenar als cinemes de Hong Kong el 29 de novembre de 2007.[5]

Tant Diary com Forest of Death, així com Re-cycle, van ser recollits per a la seva distribució al Regne Unit per Image Entertainment.[6] Posteriorment ha treballat en la pel·lícula de terror tailandesa The Child's Eye,[7] que va ser rodada en 3D.[8] Danny Pang va dirigir en solidari el thriller xinès Fairy Tale Killer.[9]

Vides personals[modifica]

El febrer de 2010, Oxide Pang es va casar amb Angelica Lee, la guardonada actriu de The Eye, després de sortir durant 7 anys. El seu casament es va celebrar al Pangkor Laut Resort.[10] Oxide també té una filla de 13 anys d’un matrimoni anterior.

Filmografia[modifica]

Danny i Oxide Pang[modifica]

Oxide Pang[modifica]

Com a director[modifica]

Danny Pang[modifica]

Com a director[modifica]

Com a editor[modifica]

Referències[modifica]

  1. Ho, Karl. 9 August 2002. "Seeing dead people", Straits Times/Asia News Network via Nation Weekend, page 8 (print edition).
  2. Jessop, Sonia Kolesnikov (July 13, 2006). "Pang brothers see eye-to-eye on horror", International Herald Tribune, retrieved July 14, 2006.
  3. «Festival de Cannes: Re-cycle». festival-cannes.com. [Consulta: 14 December 2009].
  4. Oxide Pang's The Photo becomes The Detective becomes C+ Detective, gets trailer Arxivat 5 November 2007 a Wayback Machine., Twitchfilm.net, retrieved on 18 September 2007
  5. Danny Pang's ‘In Love with the Dead’ opens November Arxivat 30 October 2007 a Wayback Machine., Twitchfilm.net; retrieved 29 October 2007
  6. Business Wire (14 June 2006). "Image Entertainment (UK) Helps Secure Distribution Deal to 'Re-Cycle,' 'Diary' and 'Forest of Death'", via Yahoo!, 14 July 2006.
  7. «Teaser poster for the Pang bros horror THE CHILDS EYE 3D». Arxivat de l'original el 5 March 2017. [Consulta: 16 abril 2019].
  8. «Pang bros horror THE CHILDS EYE 3D opening in June?». Arxivat de l'original el 11 March 2016. [Consulta: 16 abril 2019].
  9. Danny Pang Tells Twisted, Bloody 'Fairy Tale Killer'
  10. The Star Online (8 February 2010). "Angelica is teary-eyed on big day" Arxivat 10 February 2010 a Wayback Machine., via The Star Online, 8 February 2010.
  11. «宅女侦探桂香 (2015)» (en xinès). movie.douban.com. douban.com. [Consulta: June 1, 2015].
  12. Shackleton, Liz. «AFM 2017: The buzz titles from Hong Kong and China». Screen Daily, 01-11-2017. [Consulta: 2 December 2017].
  13. «通灵之六世古宅 (2015)» (en xinès). movie.douban.com. douban.com. [Consulta: June 1, 2015].

Enllaços externs[modifica]