Glenn Standring

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGlenn Standring
Biografia
Naixementsegle XX Modifica el valor a Wikidata
Feilding Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Otago
Ilam School of Fine Arts (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, guionista, productor de cinema Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0822101 TMDB.org: 104999 Modifica el valor a Wikidata

Glenn Standring és un guionista, productor i director de cinema neozelandès que treballa en els gèneres d'acció, terror i fantasia.

És de Feilding, a l'illa nord de Nova Zelanda. Descendeix de persones de Glasgow i Manchester del costat europeu i de la tribu Ngāpuhi del costat de Nova Zelanda.

Standring va estudiar cinema a l'Ilam School of Fine Arts i va completar una llicenciatura d'honor en Arqueologia a la Universitat d'Otago a Dunedin.[1]

Carrera[modifica]

El seu darrer curtmetratge va ser l'animació experimental per ordinador Lenny Minute One que va ser seleccionat per al concurs de curtmetratges de 1993 al Festival Internacional de Cinema de Canes.[2]

El seu primer llargmetratge com a guionista/director va ser la pel·lícula de baix pressupost The Irrefutable Truth about Demons (2000),[3] que va ser nominada als premis a la millor pel·lícula en festivals de cinema fantàstic de Portugal i Espanya.[4]

La segona pel·lícula de Standring va ser Perfect Creature.[5] La pel·lícula era un thriller/horror ambiciós ambientat en un univers alternatiu de Nova Zelanda que incorporava elements d'història i fantasia. En aquest món els vampirs són protectors de la humanitat, més que l'enemic. La pel·lícula es va vendre a 20th Century Fox a un preu rècord per a una pel·lícula de Nova Zelanda.[6]

El seu tercer llargmetratge com a escriptor i productor, The Dead Lands, es va estrenar el 2014. La pel·lícula és un llargmetratge d'acció en llengua maorí rodat a Auckland i al centre de l'illa nord de Nova Zelanda. Presenta l'art marcial maorí Mau Rakau, un estil de lluita cos a cos únic, poc conegut fora de Nova Zelanda.[7] La pel·lícula va ser un èxit de taquilla a casa seva i va obtenir una presentació especial el dia de la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Toronto i va estar entre les 10 millors pel·lícules de l'any del festival de Deborah Young (Reporter de Hollywood), rebent els elogis de James Cameron i Peter Jackson. Va ser la entrada de Nova Zelanda als Oscars a la millor pel·lícula en llengua estrangera.

Va ser escriptor i productor executiu del thriller del Regne Unit i la Nova Zelanda 6 Days que comptava amb Abbie Cornish, Mark Strong i Jamie Bell. L'original de Netflix es va projectar al BFI London Film Festival i va rebre elogis de Total Film "amb la tensió del tambor" i del Sunday Times del Regne Unit com "inesperadament reflexiu".

També va treballar com a escriptor al documental McLaren, dirigit per Roger Donaldson.

El 2020 va ser productor executiu i creador de The Dead Lands, una sèrie de 8 parts de terror/fantasia produïda per AMC/Shudder Networks.Decider el va anomenar un emocionant i divertit Ancient-Maori Riff de gènere Z i la revista Locus la van veure com una sèrie d'aventures d'acció i terror sobrenatural de primer nivell.

Referències[modifica]

  1. «Glenn Standring Biography». NZ On Screen, 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].
  2. «LENNY MINUTE 1 : LENNY MEETS THE GIANT BLUE SHEILA DOLL». Festival de Cannes 2014, 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].
  3. «Kiwi Demons Bewitch Buyers». Film Festivals, 2000. Arxivat de l'original el 24 desembre 2007.
  4. «The Irrefutable Truth About Demons - Awards». IMDb, 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].
  5. «Perfect Creature». New Zealand Film Commission, 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].
  6. Fisher, David. «Dunedin vampire movie NZ's biggest film deal». The New Zealand Herald, 15-05-2005. [Consulta: 1r octubre 2011].
  7. «The Dead Lands». New Zealand Film Commission, 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].