Golf de Boughrara

Infotaula de geografia físicaGolf de Boughrara
Imatge
TipusGolf i àrea protegida Modifica el valor a Wikidata
Part demar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativagovernació de Médenine (Tunísia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 33° 35′ 52″ N, 10° 48′ 12″ E / 33.597806°N,10.803452°E / 33.597806; 10.803452
Dades i xifres
Superfície12.880 ha Modifica el valor a Wikidata
Espai Ramsar
Data2 febrer 2012
Identificador2008
World Database on Protected Areas
IdentificadorModifica el valor a Wikidata 555624277 Modifica el valor a Wikidata
El golf de Boughrara

El golf de Boughrara (àrab: خليج بوغرارة, Ḫalīj Būḡrāra) és la zona de la mar Mediterrània que s'endinsa cap a Tunísia entre el cap de Jorf (Ras Jorf) i el cap d'El Kantara (Ras al Kantara), i queda gairebé tancada per l'illa de Gerba que resta separada del continent pels estrets que hi ha en cadascun d'aquests caps. El seu nom és el de la ciutat de Bou Ghrara, que es troba a prop de la costa al bell mig del litoral del golf, però que avui és més coneguda com a Gightis, a causa de la fame de les ruïnes romanes d'aquest nom, properes a la ciutat. Gightis fou el port romà d'aquest golf, i Bou Ghrara és l'únic port de la part continental, si bé a l'illa de Gerba es troben els d'Ajim i Guellaia. Al golf hi ha l'illa de Guetaïa el Gueblia (nord-oest) i la de Jeliji (est), i al mig de l'estret de Jorf es troba l'illa de Guetaïet el Baharia. Tant les illes com el conjunt del golf constitueixen una reserva natural de Tunísia.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. (en àrab) Atlas des Paysages de Tunisie, 2009.
  2. Séthom, Hafedh; Kassab, Ahmed. Les régions géographiques de la Tunisie (en francès). Université de Tunis, 1981. 
  3. Kassab, Ahmed; Séthom, Hafedh. Géographie de la Tunisie: le pays et les hommes (en francès). Université de Tunis, 1980. 
Tunísia Reserves Bandera de Tunísia
Reserves naturals i de la natura: Ain Chrichira, Ain Zana, Chott El Fedjaj, Djebel Bargou, Djebel Bouramli, Djebel Khroufa, Djebel Marchana, Djebel Mrhilla, Djebel Ousselat, Djebel Ressas, Djebel Selloum, Djebel Serj, Djebel Touati, Djebel Zaghouan, Estuari del Medjerda, Etella, El Haouaria, Golf de Bou Grara, Illes Kerkennah, Illes Kneiss, Iles Kouriates, Llac de Bizerta, Llac de Radès i salines, Llac de Tunis, Mhibes, Kchem el Kelb, Ille Chikly, Majen Chitan (Majen Djebel Chitane), Oasi de Nefta, Península de Cap Bon, Sabkhat Kelbia, Sabkhat Sidi Mansour, Torbera de Dar Fatma; Reserves naturals marines: Galiton, Golf de Gabes; Reserva especial: Hamada-Sidi Toui; Llocs naturals sensibles: Vall d'Atatfas, Djebel Abderrahmane, Bosc de Kesra, Bouabdella, Djebel Serj, Àrea de Bouzaïène, El Gallel i Maknassy, Djebel Sidi Aïch, Djebel El Talh-El Guettar, Àrea de Rejim Maatoug i de Ghouiba Essouda, Toujane, Erg oriental i regió de Jbil, Sabkhas de Sidi Ali Mekki, El Ouafi, i Nord, Llacuna de Ghar El Melh, Zirats; Reserves d'animals: Ain Baccouch, Dar Chichou, M'hibeus, Orbata; Reserves d'ocells: Jenein-oued Ouni; Àrees protegides: Dghoumes, Illes de Djerba, Jardí botànic de Tunis, Om Chieh, Sabkhat El Khalij; Àrees d'importància natural: Bahira El Bibane, Chott El Djerid, Salines de Thyna, Sabkhat Halk el Menzel, Sabkhat d'Ariana, Sabkhat El Djem, Sabkhat Kourzia, Sabkhat Sedjoumi, Sabkhat Sidi El Hani; Reserves de la biosfera: Parc Nacional de Bou Hedma, Parc Nacional de Chaambi, Parc Nacional d'Ichkeul, Parc Nacional de les illes Zembra i Zembretta; Llocs classificats per la convenció de Barcelona: Galiton, Ichkeul, Ille Chikly, Illes de Kneiss, Illes Zembra i Zembretta.