Guan yin shan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaGuan yin shan
觀音山 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióLi Yu (director) Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióLi Yu (director) i Fang Li (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPeyman Yazdanian Modifica el valor a Wikidata
FotografiaZeng Jian Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeZeng Jian i Karl Riedl Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLaurel Films (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRepública Popular de la Xina Modifica el valor a Wikidata
Estrena2010 Modifica el valor a Wikidata
Durada104 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalmandarí Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Recaptació70.000.000 ¥ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióXina Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbuddha-mountain.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1745713 Filmaffinity: 809964 Rottentomatoes: m/buddha_mountain Letterboxd: buddha-mountain Allmovie: v549985 TMDB.org: 63064 Modifica el valor a Wikidata

Guan yin shan (觀音山), estrenada internacionalment com Buddha Mountain és una pel·lícula dramàtica de 2010 dirigida per Li Yu i protagonitzada per Sylvia Chang, Fan Bingbing i Chen Bolin. Va ser produït per Laurel Films, una petita productora independent propietat de Fang Li i amb seu a Pequín. Laurel Films també va produir la pel·lícula anterior de Li Yu Lost in Beijing.

Aquesta pel·lícula narra la vida de tres joves que no tenen intenció de passar exàmens i d'entrar a les universitats i d'una cantant d'òpera xinesa jubilada que plora la mort del seu fill. La pel·lícula explora temes de la confusió, l'angoixa i la rebel·lió dels adolescents i la lleugeresa de la vida.

Trama[modifica]

Quan canta a l'escenari d'un pub, Nan Feng (Fan Bingbing) colpeja un home a l'entrecuix mentre fa girar un altaveu, creant tensió entre ella i el propietari del pub. Després d'això, Nan Feng, els seus amics Ding Bo (Chen Bolin) i Fatso mengen i beuen al costat de la carretera. L'endemà, Fatso és assetjada per un grup d'adolescents, i Nan Feng s'enfronta a ells, trencant-li una ampolla al cap i obligant a una altra noia a fer-li un petó.

Nan Feng, Ding Bo i Fatso decideixen viure amb una dona anomenada professora Chang, que recentment ha perdut el seu fill. L'home que va ser ferit per Nan Feng demana una indemnització. Per pagar-ho, prenen diners de la senyoreta Chang i els substitueixen per paper moneda que està destinat a ser cremat pels seus avantpassats. Nan Feng, Ding Bo i Fatso reparen el cotxe en què va morir el fill de la professora Chang mentre anaven a dinar d'aniversari amb la seva xicota. En un viatge en aquest cotxe, s'aturen en un edifici destruït. Una seqüència de flashback revela que aquest edifici va ser destruït pel terratrèmol de Sichuan de 2008. Es fan una foto amb l'ajuda d'un monjo, dempeus a les ruïnes d'aquest temple de Buda.

Nan Feng veu Ding Bo besant una altra noia en una discoteca i es posa gelosa. Torna a la professora Chang a la cerca de consol. Nan Feng, Ding Bo, Fatso i la professora Chang van al temple de Buda destruït on ajuden a reparar i pengen una campana. Durant la nit, comparteixen una conversa on el monjo revela que el cos del seu mestre és l'autèntic temple. La professora Chang diu que ha fet tot el que havia de fer.

L'endemà al matí, Nan Feng i els seus amics busquen la professora Chang, trobant-la al cim del penya-segat oposat. Nan Feng mira cap avall per veure un tren que passa i, quan aixeca el cap, descobreix que Chang ha desaparegut. Finalment, creuen que la professora Chang ha saltat del penya-segat i ha mort.

Premis[modifica]

Any Certamen Premi Resultat
2010 23è Festival Internacional de Cinema de Tòquio[1] Millor actriu – Fan Bingbing Guanyador
Millor contribució artística – Li Yu Guanyador
2011 Casa Asia Film Week[2] Millor pel·lícula Guanyador
18th Beijing College Student Film Festival[3] Millor actriu – Fan Bingbing Guanyador

Versions alternatives[modifica]

L'estrena d'aquesta pel·lícula a la Xina va consistir en una versió diferent de la que es va veure al Festival Internacional de Cinema de Tòquio. El contingut suprimit inclou les demolicions forçades i les escenes inicials (el paper de Sylvia Chang originalment era al començament de la pel·lícula. Va aparèixer durant una escena a la Troupe de l'Òpera de Pequín, però la seva posició a la companyia és substituït per un altre actor, així que es va frustrar quan els tres joves la van conèixer per primera vegada. Aquest clip s'elimina perquè el paper de canvi de professor podria ser més complet). El director Li Yu va afirmar que l'eliminació no era una petició de l'Administració estatal de ràdio, cinema i televisió, sinó simplement per millorar el ritme de la pel·lícula sencera i la narrativa general més suau.[4]

Recepció[modifica]

La pel·lícula va rebre crítiques generalment positives de la crítica. La pel·lícula va ser un èxit financer, amb uns ingressos interns de més de 70 milions de RMB.[5][6] The Hollywood Reporter va criticar que aquesta pel·lícula podria haver estat fàcilment un ploramiques memorístic i melodramàtic, però alguns s'han salvat d'aquest destí amb un guió astut, interpretacions sòlides i una escassetat gairebé absoluta de dispositius esperats i, tot i que hi ha salts en el creixement dels personatges, és difícil trobar errors greus quan la pel·lícula té una veracitat tan intensa.[7] El crític de Variety ' va escriureque els actors més joves també impressionen, especialment Fan, que fa que Nan Feng sigui infantil i temible. El Ding Bo de Chen és menys detallat, però les escenes amb el pare del personatge (productor/coguionista Fang Li) donen l'oportunitat a aquest d'explorar més profunditats emocionals.[8]

Referències[modifica]

  1. «23rd Tokyo International Film Festival List of Winners». , 31-10-2010 [Consulta: 7 octubre 2012].
  2. «Buddha Mountain, Best Film at Casa Asia Film Week». , 12-06-2011 [Consulta: 7 octubre 2012]. Arxivat 4 de març 2016 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2016-03-04. [Consulta: 15 setembre 2022].
  3. «第18届大学生电影节完全获奖名单». , 28-04-2011 [Consulta: 7 octubre 2012]. Arxivat 25 de desembre 2013 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2013-12-25. [Consulta: 15 setembre 2022].
  4. «《观音山》首映 李玉:删了5分钟与审查无关». ifensi.com, 25-02-2011 [Consulta: 12 octubre 2012]. Arxivat 25 de gener 2013 at Archive.is «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2013-01-25. [Consulta: 15 setembre 2022].
  5. «《观音山》票房破七千万». qingdaonews.com, 15-04-2011 [Consulta: 7 octubre 2012]. Arxivat 4 de març 2016 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2016-03-04. [Consulta: 15 setembre 2022].
  6. «观音山》以七千万票房收官». nddaily.com, 15-04-2011 [Consulta: 7 octubre 2012]. Arxivat 19 April 2011[Date mismatch] a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2011-04-19. [Consulta: 15 setembre 2022].
  7. Elizabeth Kerr «Buddha Mountain--Film Review». hollywoodreporter.com, 25-10-2010 [Consulta: 7 octubre 2012].
  8. Russell Edwards «Buddha Mountain». variety.com, 31-03-2011 [Consulta: 7 octubre 2012].

Enllaços externs[modifica]