Gun Violence Archive

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGun Violence Archive
Dades
Tipuslloc web
base de dades en línia
organització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2013

Lloc webgunviolencearchive.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: GunViolenceArchive Twitter (X): GunDeaths Modifica el valor a Wikidata

Gun Violence Archive (GVA) és una organització sense ànim de lucre, que compta amb un lloc web i plataformes de difusió a les xarxes socials, que fa recerca i cataloga tots els incidents de violència amb armes de foc als Estats Units. Va ser fundada el 2013 per Michael Klein i Mark Bryant. Klein és el fundador de Sunlight Foundation (organització que treballa per fomentar els governs oberts), i Bryant un analista de sistemes jubilat.[1]

GVA disposa d'una base de dades de tirotejos coneguts als Estats Units, obtinguda de 6.500 forces de l’ordre, mitjans de comunicació i fonts governamentals.[2][3] La metodologia i les definicions de GVA són a la pàgina web de l'organització .

GVA es va inaugurar el 2013 per tal de proporcionar dades i estadístiques verificables sobre violència amb armes de foc, de cara al debat nacional sobre armes de foc curtes. Les llacunes en les dades de la CIA i de l'FBI, així com la seva distribució endarrerida, van mostrar una necessitat de recollida de dades gairebé en temps real.

A GVA treballen 20 professionals, amb especialitats de MSLS/MIS investigadors titulats i arxivers de dades per arquitectura de sistemes i informàtics.[4][5]

Referències[modifica]

  1. Cheves, John. «Website counts the bodies as they fall to gunfire across America». Lexington Herald-Leader, 30-07-2017. [Consulta: 31 juliol 2017].
  2. «Try to scroll through this graphic and you'll understand America's gun problem». Vox.com. [Consulta: 31 juliol 2017].
  3. «Incidents in 2017». www.gunviolencearchive.org. [Consulta: 31 juliol 2017].
  4. Drange, Matt. «The Kentucky gun owner who developed his own count of gun violence in the US» (en anglès britànic). The Guardian, 23-04-2016. [Consulta: 31 juliol 2017].
  5. Kirk, Chris; Yablon, Alex «How Many People Have Been Shot in Your Neighborhood This Year?» (en anglès). Slate, 31-12-2015.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]