Vés al contingut

H.C. Potter

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaH.C. Potter
Biografia
Naixement(en) Henry Codman Potter Modifica el valor a Wikidata
13 novembre 1904 Modifica el valor a Wikidata
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Mort31 agost 1977 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Southampton (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióYale School of Drama Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, guionista, director de teatre, realitzador Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsEarl Wylie Potter Modifica el valor a Wikidata
PareAlonzo M. Potter Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0693281 Allocine: 447143 Allmovie: p106932 IBDB: 15905 TMDB.org: 83399 Modifica el valor a Wikidata

Henry Codman Potter (de vegades conegut com Henry Codman Potter II o Jr) (Nova York, 13 de novembre de 1904 - Southampton, 31 d'agost de 1977) va ser un productor i director teatral i de cinema estatunidenc.

Biografia[modifica]

H.C. Potter va néixer a la ciutat de Nova York, nét del reverend Henry Codman Potter, bisbe episcopal de Nova York, i besnét d' Alonzo Potter. Va assistir a l'escola St. Marks i es va graduar a la Universitat de Yale el 1926, on va ser membre de la Yale Dramatic Association i de Scroll and Key. Va assistir a la Yale School of Drama a l'època de George Pierce Baker, i amb George Haight va fundar els Hampton Players, un dels teatres de principis d'estiu a Amèrica, amb seu a Southampton, Long Island de 1927 a 1933. Amb Haight com a productor, va dirigir nombroses produccions de Broadway, després es va traslladar a Hollywood, on va dirigir més de 20 llargmetratges, guanyant-se la reputació d'especialista en comèdia "mordassa".

Un àvid pilot privat, va servir durant la Segona Guerra Mundial com a superintendent d'operacions a Falcon Field prop de Phoenix, Arizona, entrenant pilots de la Royal Air Force, i més tard com a capità del Comandament del Transport Aeri, transportant càrrega en avions petits a bases militars a tota Califòrnia. La seva carrera cinematogràfica de postguerra es va veure impedida per un contracte amb RKO, després controlada i pràcticament aturada per les polítiques excèntriques del seu propietari Howard Hughes .

El 1958, es va retirar del treball cinematogràfic i es va traslladar a la ciutat de Nova York, on va obrir una oficina de producció escènica amb Richard Meyers, i va dedicar-se a la seva afició d'entrenar gossos Labrador retriever per a proves de camp.

El 8 de febrer de 1960, el nom d'H.C. Potter va ser col·locat al Passeig de la Fama de Hollywood. La seva estrella es troba al 6633 Hollywood Blvd. [1]

La jubilació va oferir a Potter l'oportunitat de satisfer la seva passió per escriure monografies erudites sobre Sherlock Holmes per a The Baker Street Journal (BSI) . El 1971 se li va concedir la pertinença a The Baker Street Irregulars, l'organització amb seu a Nova York que manté la memòria de Sherlock Holmes. Potter va rebre la investidura "El problema final". [2]

A més, Potter va guanyar dues vegades el Morley-Montgomery Award, una de les màximes distincions que atorga el BSI, pels seus articles "Reflections on Canonical Vehicles and Something of the Horse" (1971) i "John H. Watson, Word Painter" (1976). [3]

Potter es va casar amb Lucilla Annie Wylie el 1926. Els seus tres fills van ser Daniel J. Potter, Robert A. Potter, i Earl Wylie Potter.

Filmografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «H. C. Potter | Hollywood Walk of Fame». Walkoffame.com, 08-02-1960. [Consulta: 20 setembre 2015].
  2. «The Investitured (Or Invested) Irregulars». Sherlocktron.com. [Consulta: 20 setembre 2015].
  3. «The Baker Street Journal». The Baker Street Journal, 02-05-2001. [Consulta: 20 setembre 2015].