Vés al contingut

HJCK

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióHJCK
Dades
Tipusemissora de ràdio Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballRadiodifusió
Història
Creació15 de setembre de 1950
FundadorÁlvaro Castaño Castillo i Gloria Valencia de Castaño Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ÀmbitBogotà
Nom comercialHJCK
Governança corporativa
Seu
Propietat deAlvaro Castaño Castillo

Lloc webwww.hjck.com/

Facebook: hjckradio X: lahjck Instagram: lahjck Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Emissora HJCK, El Mundo en Bogotá, va ser una de les primeres emisores de ràdio a Colòmbia.

Història i actualitat

[modifica]

L'emissora va ser fundada el 15 de setembre de 1950 amb el propòsit d'elevar el nivell cultural de la radiodifusió colombiana, gràcies a la gestió realitzada per Alvaro Castaño Castillo i la seva esposa Gloria Valencia de Castaño. Fins llavors no hi havia a Colòmbia una emissora privada sense cap vinculació amb l'Estat, que es proposés divulgar els temes de la cultura a Colòmbia i el món de forma sistemàtica i permanent, i al llarg de la seva existència l'emissora no ha modificat aquest propòsit.

Les seves transmissions inicials van ser en la banda d'AM, sent traslladada als 89.9 MHz l'FM a 1967, per evitar les interferències del seu senyal amb els senyals de Radio Cordillera de Todelar i la desapareguda Radio Sutatenza.

Programació

[modifica]

Des del 15 de febrer de 2000 la HJCK ofereix 24 hores de programació contínua amb audicions de blues, jazz, bossa nova, son, rock clàssic i concerts de música clàssica.

A la franja informativa es presenten, de dilluns a divendres, a les 13:00, les notícies econòmiques, i a les 17:50 el noticiari cultural.

H.J.C.K. a Internet

[modifica]

La pàgina web va començar on 2002, i fins a 2005 emetia la seva programació en FM. Des del 21 de novembre de 2005 l'emissora HJCK va deixar la seva freqüència de 89.9 al dial per traslladar-se únicament a internet, a causa del seu baix nivell de publicitat i una reducció important en els seus nivells d'audiència, i l'emissora ha pogut recuperar una part de la seva audiència. La freqüència que ocupava va ser llogada a Prisa, on transmet actualment 40 Principales.

Enllaços externs

[modifica]