Habitatge al carrer Major, 5 (l'Hospitalet de Llobregat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge al carrer Major, 5
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Final
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 5.
Map
 41° 22′ N, 2° 06′ E / 41.36°N,2.1°E / 41.36; 2.1
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC37559 Modifica el valor a Wikidata

L'habitatge al carrer Major, número 5, de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), és un edifici del segle xix protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un edifici d'habitatges de planta baixa i dos pisos entre mitgeres. El mur és encoixinat. Totes les obertures, llevat dues de la planta baixa, tenen pilastres a manera d'emmarcament. A la porta d'accés a l'edifici hi ha un petit relleu amb ornamentació vegetal i les inicials FC de Francisco Company que fou qui encarregà l'obra. A les finestres balconeres les pilastres són llises culminades per petits capitells corintis, les llindes decorades amb relleus i a cada extrem una flor.

A la part inferior dels balcons i la cornisa hi ha cartel·les amb volutes. Són també força característiques les baranes dels balcons de ferro forjat, molt treballades. A la planta baixa hi ha un mosaic amb una escena del Calvari.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer Major, 5
  • «Habitatge al carrer Major, 5». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].