Vés al contingut

Habitatge al carrer del Bruc, 18 (l'Hospitalet de Llobregat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Habitatge al carrer del Bruc, 18
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx (1922)
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Bruc, 18 - c. Josep Tarradellas i Joan, 187.
Map
 41° 22′ N, 2° 06′ E / 41.36°N,2.1°E / 41.36; 2.1
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC37533 Modifica el valor a Wikidata

L'habitatge al carrer del Bruc número 18 és un edifici protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Es tracta d'una construcció situada en una gran parcel·la que té el seu front principal al carrer Bruc i que s'estén fins a l'avinguda Josep Tarradellas. L'edifici es bastí en una posició més o menys central del solar, així la finca gaudeix d'un jardí d'accés a la casa, i d'un altre de posterior. L'entrada a la propietat es realitza a partir d'una porta metàl·lica moderna situada a la tanca d'obra que ressegueix la línia del carrer Bruc.

La casa disposa d'un cos principal de planta i pis, flanquejat per un garatge i per una petita construcció a manera de galeria sobresortint, a cavall entre el jardí i les ales interiors de l'edifici. La façana principal s'obre al jardí sense seguir l'alineació paral·lela al carrer Bruc.

Les obertures del cos principal -dues per nivell- són d'arc fals. Als balcons del primer pis hi ha decoració de rajoles i obra vista. A la cornisa, hi ha un ràfec de teules, amb una barana d'obra vista superior que ostenta un frontó esglaonat al centre. A la planta baixa està decorada amb dues faixes horitzontals de rajoles blaves.

Referències

[modifica]
  • «Habitatge al carrer del Bruc, 18». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].