Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 28

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 28
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud542 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCervera (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. d'Agramunt, 28 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 28″ N, 1° 16′ 14″ E / 41.67455°N,1.27044°E / 41.67455; 1.27044
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC45724 Modifica el valor a Wikidata

L'Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 28 és una obra noucentista de Cervera (Segarra) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Situat a la carretera L-303, dominada per la presència de magatzems de diferents especialitats. Edifici entre mitgeres amb dos nivells - planta baixa i un sol pis- amb tres obertures cadascun. Les de la planta baixa -porta d'accés a l'habitatge, porta de garatge o magatzem i finestral- estan cobertes per arcs escarsers o rebaixats, mentre que les obertures del primer pis són de llinda plana i estan unides per una sola balconada. La planta baixa presenta un aplacat de pedra damunt d'un sòcol, mentre el primer pis alterna l'arrebossat amb les pilastres encoixinades, una a cada extrem i dos a banda i banda de l'obertura central. Una ampla cornisa de doble motllura i amb un remat cental en forma de tester mixtilini de clara filiació barroca culmina la façana, rematada encara per una balustrada delimitada per pilarets decorats amb gerros, que no constaven al projecte inicial. En conjunt, l'estil és més propi del noucentisme que del modernisme.[1]

Referències[modifica]

  1. «Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 28». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 31 maig 2021].