Haworthia angustifolia var. altissima

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuHaworthia angustifolia var. altissima Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreAsparagales
FamíliaAsphodelaceae
GènereHaworthia
EspècieHaworthia angustifolia
VarietatHaworthia angustifolia var. altissima Modifica el valor a Wikidata
M.B.Bayer, 1999

'Haworthia angustifolia var. altissima, és una varietat de Haworthia angustifolia del gènere Haworthia de la subfamília de les asfodelòidies.

Descripció[modifica]

Haworthia angustifolia var. altissima és una planta suculenta perennifòlia que es caracteritza per cobrir un element més alt i distintiu, amb fulles esveltes més verticals,[1] i pot arribar a fer entre 1,5 a 2 cm alçada.[2]

Distribució i hàbitat[modifica]

Aquesta varietat creix a la província sud-africana del Cap Oriental, on concretament es troba al nord-oest de Grahamstown, al voltant de Riebeek East i Alicedale.[1] a una a una altitud de 600 metres.[2]

Taxonomia[modifica]

Haworthia angustifolia var. altissima va ser descrita per M.B.Bayer i publicat a Haworthia Revisited: 26, a l'any 1999.[3]

El nom Haworthia: és en honor del botànic britànic Adrian Hardy Haworth (1767-1833)[4] i l'epítet llatí angustifolia significa «amb fulla estreta».[5] i la varietat altissima: epítet llatí que significa el mateix que en català.[6][7]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Haworthia angustifolia var. altissima» (en anglès). www.haworthia-gasteria.com: Jakub Jilemicky. [Consulta: 1r juliol 2021].
  2. 2,0 2,1 «Haworthia angustifolia var. altissima» (en francès i anglès). Conservatori i Jardí Botànic de Ginebra: Flora africana. [Consulta: 1r juliol 2021].
  3. «Haworthia angustifolia var. altissima» (en anglès). World Checklist of Selected Plant Families (WCSP). Royal Botanic Gardens, Kew. [Consulta: 1r juliol 2021].
  4. Charters, Michael L. «California Plant Names: Latin and Greek Meanings and Derivations. A Dictionary of Botanical and Biographical Etymology» (en anglès), 2021. [Consulta: 4 maig 2021].
  5. «Dictionary of Botanical Epithets» (en anglès). [Consulta: 8 febrer 2021].
  6. «"Dictionary of Botanical Epithets"» (en anglès), 2019. [Consulta: 1r juliol 2021].
  7. «Haworthia angustifolia» (en anglès). World Checklist of Selected Plant Families (WCSP). Royal Botanic Gardens, Kew. [Consulta: 1r juliol 2021].

Enllaços externs[modifica]