Heather Slade-Lipkin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHeather Slade-Lipkin
Biografia
Naixement26 març 1947 Modifica el valor a Wikidata
Mort16 octubre 2017 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Dades personals
FormacióRoyal Northern College of Music Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióclavicembalista, pianista Modifica el valor a Wikidata
InstrumentPiano i clavicèmbal Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: d31acd50-b7ea-485d-b49f-07a632ce77bb Allmusic: mn0000690294 Modifica el valor a Wikidata

Heather Slade-Lipkin (26 de març de 1947 - 16 d'octubre de 2017)[1] va ser una pianista, clavecinista i professora anglesa.

Heather Slade-Lipkin va néixer en una família de músics de Hoylake, Wirral, i als sis anys ja havia començat classes de piano formals. Aviat guanyà molts primers premis en festivals de música. Va estudiar amb, entre d'altres, Gordon Green, Clifton Helliwell, Kenneth Gilbert i Huguette Dreyfus.

Carrera[modifica]

Va ser professora de piano a la RNCM i professora visitant de piano a la "Chetham's School of Music". Va guanyar els primers premis al Concurs Nacional de Piano i al Concurs Nacional de Clavicèmbal i va ser finalista del Concurs Internacional Fortepiano de París. Va aparèixer com a solista de la CBSO i la BBC.

Entre els seus estudiants hi havia Stephen Hough, Stephen Coombs, Leon McCawley, Sophie Yates, Robert Markham, Stephen Gosling, Phillip Moore, Roderick Chadwick, Jason Ridgway, Jonathan Scott, James Willshire, Faith Leadbetter, Tim Horton, Miles Clery-Fox, Anna Markland, Sarah Nicolls, Helen Sherrah-Davies, Jane Ford, Robert Emery, Joy Morin, Julia Hartmann, Nellie Seng, David Moss, Julia Mocioc, Margaret Roberts, Jacqueline Leveridge, Eleanor Meynell, James May, Iain Clarke, Durness Mackay-Champion i Anna Michels.

Entre els enregistraments de Heather Slade-Lipkin hi ha Jean-Philippe Rameau: The Second Book of Pièces de Clavecins[2] i Contrasts amb la mezzosoprano Marilena Zlatanou.[3]

Va ser professora de piano al departament sènior del Royal Conservatoire of Scotland i va ser tutora de molts estudiants juniors d'èxit nacional i internacional.

Mort[modifica]

Slade-Lipkin va morir, a l'edat de 70 anys, a causa d'un càncer de pàncrees metastàtic.[4]

Referències[modifica]

  1. Heather Slade-Lipkin Birthday Concert
  2. Bruche Recordings: CBR102
  3. Bergen Digital Studio: BDCD 7021". Okkenhaug.com. Retrieved 16 August 2013.
  4. DEATH OF AN INFLUENTIAL KEYBOARD TEACHER, slippedisc.com; accessed 26 October 2017.