Hidulf de Trèveris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHidulf de Trèveris

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle VII Modifica el valor a Wikidata
Ratisbona Modifica el valor a Wikidata
Mort707 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Moyenmoutier Modifica el valor a Wikidata
Bisbe
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde de sant Benet Modifica el valor a Wikidata
Enaltiment
Festivitat11 de juliol Modifica el valor a Wikidata

Hidulf de Trèveris (612 - 11 de juliol de 707) fou un abat benedictí, fundador de l'Abadia de Moyenmoutier, bisbe de Trèveris.

Hi ha cròniques contemporànies afirmen que no fou bisbe diocesà ni abat de l'Abadia de Saint-Dié a França.[1] La seva festivitat se celebra l'11 de juliol per les esglésies catòlica[2] i ortodoxa.

Recorregut llegendari[modifica]

Hidulf nasqué vora el 612, i morí, segons les hagiografies, l'11 de juliol del 707. La llegenda diu que fou enterrat a Moyenmoutier en un sarcòfag encara visible a l'antiga capella de Sant Gregori.

Originari de Norique, al sud de l'actual Baviera, freqüentà les escoles de Ratisbona. Es consagrà molt jove a la vida religiosa i feu la seva professió monàstica a l'Abadia de Sant Maximí de Trèveris. Es creu que pogué ser corobisbe en aquesta ciutat episcopal i que hauria conegut Gondelbert i Deodat, futurs monjos dels Vosges.

Després d'una trentena d'anys renuncia al seu càrrec i arriba a Rabodeau el 670. Construí la seva cabana a mig camí d'Étival i de Senones, al bosc. El renom del nou ermità atragué de seguida molts deixebles. Hidulf decidí aleshores construir un monestir on tenia la cabana, el qual esdevingué l'Abadia de Moyenmoutier, i ell el primer abat, escollí la regla de Sant Benet com mode de vida de la nova comunitat.

Referències[modifica]

  1. Paul Burns, Butler's Lives of the Saints (2000), p. 81.
  2. [1] Arxivat 2011-06-06 a Wayback Machine.