Històries imprevistes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreHistòries imprevistes
Tales of the Unexpected
Tipusrecull de contes Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorRoald Dahl
LlenguaAnglès
PublicacióRegne Unit, 1979
EditorMichael Joseph
EditorialGrup62
Formatimprès
Edició en català
TraductorRosa Maria Borràs Montané
Publicació2005
Dades i xifres
Gènerethriller i Grottesco Modifica el valor a Wikidata
Nombre de pàgines336
Parts16
Sèrie
Empúries narrativa
Altres
ISBN9788497871280
OCLC261341390

Històries imprevistes (original en anglès, Roald Dahl's Tales of the Unexpected) és una col·lecció de setze contes curts escrita per Roald Dahl i publicada al 1979. Totes les històries van ser promptament publicades en diferents revistes, i posteriorment es van editar en les col·leccions Someone Like You i Kiss Kiss.[1]

La intriga, l'humor negre i el desenllaç que estableix una complicitat amb el lector, són els principals elements que adornen la narrativa d'aquest llibre que, igual que en els seus contes per a nens, també estableix una rondalla moral en la majoria dels casos.

També existeixen alguns temes recurrents, com són les apostes absurdes (Tast, L'home del sud, De cap), el burlador burlat (Plaure de clergue, La senyora Bixby i l'abric del coronel), la dona submisa que sobtadament vessa de forma explosiva el ressentiment albergat contra el seu marit (xai al forn, Camí del cel) o la venjança de l'home humiliat (Nunc Dimittis), entre altres.

Amb elements extraordinaris, el sentit de l'humor de sempre i l'enginy que el caracteritza, Roald Dahl ens mostra, una vegada més, el seu domini del sobrenatural, el terror i l'humor alhora que supera, com sempre, les expectatives de tots els lectors, ja siguin grans o petits.

Referències[modifica]

  1. Les primeres set històries d'aquest llibre són de Someone Like You, mentre que la resta d'històries són deKiss Kiss. Totes les històries van aparèixer en un volum titulat Twenty-Nine Kisses from Roald Dahl. (Dahl, Roald (1979). Roald Dahl's Tals of the Unexpected.)

Enllaços externs[modifica]