Historias de nuestro cine

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHistorias de nuestro cine
Fitxa
DireccióAna Pérez-Lorente
Antonio Resines
Protagonistes
ProduccióEnrique Cerezo Modifica el valor a Wikidata
GuióAna Pérez-Lorente
Antonio Resines
MúsicaMiliki Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJuan Molina
MuntatgeGuillermo Peña Jr.
ProductoraEnrique Cerezo PC
DistribuïdorUniversal Pictures International Spain
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena24 octubre 2019 Modifica el valor a Wikidata
Durada115 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata
Temacinema espanyol Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt11128736 Filmaffinity: 455385 Letterboxd: stories-of-our-cinema TMDB.org: 635258 Modifica el valor a Wikidata

Historias de nuestro cine és una pel·lícula documental espanyola del 2019 escrita i dirigida per Ana Pérez-Lorente i Antonio Resines produït per Universal Pictures i que fa un viatge a les millors anècdotes del cinema espanyol.[1][2] Ha estat produïda per Enrique Cerezo.[3]

Sinopsi[modifica]

L'11 de maig de 1896 al circo Price, propietat llavors del ciutadà anglès Willian Parish, l'hongarès Edwin Rousby, utilitzant un animatògraf, projecta les primeres imatges en moviment que van poder veure's a Espanya. A partir d'aquest fet, el narrador, Antonio Resines, amb l'ajuda de testimoniatges de nombrosos directors, actors i productors espanyols com Fernando Trueba, Carmen Maura, Fernando Colomo, Ana Belén, Fernando Méndez-Leite, Maribel Verdú, David Trueba, Loles León, José Coronado, Verónica Forqué, Carlos Boyero, anirà desgranant anècdotes que entremesclarà amb imatges de totes les èpoques fins a aconseguir compondre una sorprenent història, la del cinema espanyol.

Crítiques[modifica]

« "‘Resines & Friends', això és aquest petit documental amable i sense complexos. Sense ínfules ni major aspiració que la de compartir la visió personal d'un grup de persones que conten vivències (...) sobre el nostre cinema. (…) Puntuació: ★★★ (sobre 5)" »
— Carlos Marañón: Cinemanía[4]
« "Per a aquells que els agrada el cinema hi ha poques coses tan agradables (...) que veure i escoltar als seus actors i directors favorits contant anècdotes de les pel·lícules que han fet. (...) és entretenidísimo (…) Puntuació: ★★★ (sobre 5)" »
— Oti Rodríguez Marchante: Diari ABC[5]
« "Aquest entretenidísimo documental és un recorregut forçosament incomplet però aplicat per la història del cinema espanyol (…) Puntuació: ★★★ (sobre 5)" »
— Pablo Vázquez: Fotogramas[6]

Nominacions[modifica]

Fou nominada al Goya a la millor pel·lícula documental.[7] també fou nomenada al millor documental als XXV Premis Cinematogràfics José María Forqué.[8]

Referències[modifica]