IES l'Olivera

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
IES l'Olivera
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud524 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Granadella (Garrigues) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Escoles, 4 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 21′ 24″ N, 0° 39′ 43″ E / 41.35667°N,0.66208°E / 41.35667; 0.66208
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC13978 Modifica el valor a Wikidata

L'Institut l'Olivera[1] és un centre educatiu a la Granadella (les Garrigues) que atén uns cent alumnes dels municipis de la Granadella, Bellaguarda, Bovera, Juncosa, Sarroca de Lleida, i els Torms. I a partir del curs 2019-2020, amb la possibilitat d'acollir estudiants també de Maials.[2] El centre ofereix els quatre cursos de secundària, amb una sola línia, podent oferir una atenció als alumnes acurada i constant pel fet de disposar d'uns ratis força reduïts d'alumnes per aula.[3]

L'edifici[modifica]

L'edifici on s'ubica l'institut és obra de l'arquitecte noucentista català Ignasi de Villalonga i Casañés, inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Edifici de finals dels anys 1940 a partir d'un projecte de 1945. El projecte presenta un cert gust de model constructius de les primera dècades del segle. És una construcció austera, sense elements superflus.Té una planta rectangular amb laterals de reduïdes dimensions a la zona de l'entrada.

El mur de l'entrada té un porxo i arcades que donen gran plasticitat al mur; destaca l'acabament ondulat remarcat per una motllura de pedra formant frontó trencat. Als laterals hi ha tot de finestres rectangulars, els dos nivells es diferencien exteriorment pels finestrals, quadrangulars els inferiors i en arcada, els tres superiors. Tot plegat està cobert a dues aigües a excepció dels laterals, a tres aigües. L'acabat és amb un sòcol de pedra i arrebossat per als murs.[4]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: IES l'Olivera
  1. «INS L'Olivera». Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació. [Consulta: 9 juliol 2020].
  2. «Els alumnes de Maials podran triar l'institut de la Granadella». Som Garrigues, 03-04-2019. [Consulta: 9 juliol 2020].
  3. «Institut d'Educació Secundària L'Olivera». Ajuntament de la Granadella. [Consulta: 9 juliol 2020].
  4. «ESCOLA PÚBLICA NOSTRA SENYORA DE GRÀCIA». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 13 abril 2020].