I Am the Cheese

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaI Am the Cheese
Fitxa
DireccióRobert Jiras (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióDavid Lange Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJonathan Tunick Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1983 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enI Am the Cheese (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema fantàstic, drama i pel·lícula basada en una novel·la Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0085706 Filmaffinity: 955764 Rottentomatoes: m/i_am_the_cheese Letterboxd: i-am-the-cheese Allmovie: v24017 TMDB.org: 140292 Modifica el valor a Wikidata

I Am the Cheese s una adaptació cinematogràfica nord-americana de 1983 de la novel·la homònima de Robert Cormier de 1977, sobre el viatge d'un jove per trobar la veritat darrere de la seva família.[1][2] La pel·lícula va ser dirigida per Robert Jiras i filmada a Vermont.[3][4]

Argument[modifica]

Adam Farmer (Robert MacNaughton), de quinze anys, busca desenterrar els molts secrets tancats al seu subconscient. El viatge d'Adam per la seva ment s'acompanya d'un viatge en bicicleta a Rutterburg, Vermont, amb un paquet per al seu pare. Mentre viatja per diversos pobles petits, comença a recordar esdeveniments passats de la seva vida.

El viatge d'Adam és motivat per una trucada de la seva xicota, l'Amy (Cynthia Nixon), que diu que el seu pare va conèixer un periodista de la suposada ciutat natal d'Adam, Rawlings, Pennsilvània, i el periodista mai havia sentit a parlar d'una persona que hi visqués que es digués Farmer. Sospitós, Adam comença a espiar els seus pares i troba dos certificats de naixement amb el seu nom, però amb dates de naixement diferents: el 14 de febrer (dia de Sant Valentí) i el 14 de juliol (dia de la Bastilla). Adam s'enfronta al seu pare, que admet algunes veritats impactants.

El nom real d'Adam és Paul Delmonte i la família es va veure obligada a traslladar-se en un programa de tipus protecció de testimonis després que el seu pare testioniés en judicis estatals i federals contra funcionaris corruptes del govern. En realitat, Adam no va amb bicicleta a Vermont; gira en cercles al voltant del centre psiquiàtric on ha estat detingut durant els últims tres anys, i les persones que coneix pel camí són pacients i treballadors del centre. El seu "viatge" és una recerca per descobrir el parador dels seus pares, que van desaparèixer misteriosament (en realitat, van ser "liquidats" pels adversaris que volien eludir). Els records que explica Adam es documenten en "sessions psiquiàtriques", que són, de fet, entrevistes per determinar si sap o no més sobre la implicació del seu pare amb el govern del que està explicant. L'entrevista final d'Adam acaba amb dos possibles resultats, cap dels quals no és bo per al noi: "Liquidar-lo" o continuar interrogant-lo fins que mori.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «I Am the Cheese (1983)». British Film Institute, n.d.. Arxivat de l'original el 2023-09-01. [Consulta: 27 març 2022].
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 Maslin, Janet «SCREEN: ADAPTED 'CHEESE'». The New York Times, 11-11-1983.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8 «Cast & Crew». Turner Classic Movies, n.d.. [Consulta: 27 març 2022].
  4. Null, Christopher. «I Am the Cheese». FilmCritic.com, 2005. Arxivat de l'original el 21 November 2009. [Consulta: 27 març 2022].

Enllaços externs[modifica]