Illa Goudier

Plantilla:Infotaula geografia políticaIlla Goudier
Imatge

Localització
Map
 64° 50′ 00″ S, 63° 30′ 00″ O / 64.8333°S,63.5°O / -64.8333; -63.5
CondominiRegió Antàrtica Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població0 Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Mesura0,12 (amplada) × 0,22 (longitud) km
Banyat perde Gerlache Strait (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

L'illot Goudier és una petita illa amb una aparença de roca polida que es troba a 1 quilòmetre al nord de la punta Jougla al Port Lockroy, illa Wiencke, a l'arxipèlag de Palmer. Va ser descobert per la Tercera Expedició Antàrtica Francesa, la qual va estar al comandament de Jean-Baptiste Charcot, i va ser nomenat en honor a E. Goudier, enginyer cap del vaixell d'expedició Français.

L'Operació Tabarín va establir una base de recerca (Base A) a l'illa el 1944. La recerca va continuar fins a 1962 quan les operacions es van transferir a la Base F (Base Faraday) a les illes Argentina. Va ser restaurada el 1996 i ara és una de les atraccions turístiques més populars a l'Antàrtida.[1]

Reclamacions territorials[modifica]

l'Argentina inclou a l'illa en el departament Antàrtida Argentina dins de la província de Terra del Foc, Antàrtida i Illes de l'Atlàntic Sud; per a Xile forma part de la Comuna Antàrtica de la província Antàrtica Xilena dins de la Regió de Magallanes i de l'Antàrtica Xilena; i per al Regne Unit integra el Territori Antàrtic Britànic. Les tres reclamacions estan subjectes a les disposicions del Tractat Antàrtic.

Referències[modifica]