In(3D)ustry From Needs to Solutions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentIn(3D)ustry From Needs to Solutions

In(3D)ustry From Needs to Solutions és el primer espectacle de fabricació portat a terme a Barcelona, una iniciativa que es basa en l'acceleració de la transformació industrial i els usos reals de la manufacturació avançada a partir de la impressió 3D.[1] L'event forma part de la Barcelona Industry Week, que inclou també a IoT Solutions World Congress.[2]

Temes principals[modifica]

"Healthcare" (atenció sanitària)[modifica]

Healthcare és un dels mercats de desenvolupamnet més gran i important per a les peces creades a partir de la tecnologia additiva, pel qual és molt important l'elecció dels materials i la personalització de diferents geometries. Proporciona una gran varietat de productes, des d'aplicacions dentals fins a pròtesis o models quirúrgics preoperatoris.

Automoció[modifica]

Els prototips d'automoció guanyen importància. S'adonen que dintre d'aquests sectors hi ha diverses oportunitats per a la impressió 3D i que en un futur es desenvoluparan opcions com la impressió de parts i acessoris d'un cotxe o directament, la creació de conceptes totalment innovadors des de zero d'una manera senzilla, ràpida i positiva en l'àmbit econòmic.

Béns de consum[modifica]

Les tecnologies additives ajudaran a potenciar el comerç minorista i aconseguiran que aquest sigui més ràpid i capaç d'arribar a un públic més ampli. De la mateixa manera, es veuran afectats els cicles de producció i les noves maneres d'entendre un producte de manera individual.

Aeronàutica[modifica]

Tota la indústria espacial es veurà afectada per les tecnologies additives, ja que s'ofereixen moltes oportunitats a través de la impressió 3D. On la impressió 3D de metall i polímer pot beneficiar de manera més considerable és en les aplicacions de carga útil, és a dir, en les parts mecàniques i electròniques que donen lloc al correcte funcionament d'un satèl·lit.[3]

Visitants[modifica]

Per a entendre tot allò que ens pot arribar a proporcionar la manufacturació avançada, In(3D)ustry From Needs to Solutions reuneix a un públic motivat per a implementar aquest tipus de tecnologia dintre del seu sector:

  • Usuaris industrials: companyies que troben a l'espai In(3D)ustry Arena noves oportunitats i tecnologies amb la manufacturació avançada. Aquestes companyies es basen en l'automoció, l'aeronàutica, els béns del consum, la sanitat, i la indústria de la manufacturació avançada.
  • Venedors: tots aquells que presenten solucions als usuaris industrials, mostrant la seva experiència en el sector i demostrant tot allò que es pot arribar a trobar si es potencia l'adopció de la manufacturació avançada en la producció dels productes.
  • Companyies industrials: cerquen solucions als seus problemes i noves tecnologies de fabricació avançada i additiva.[3]

Per què Barcelona[modifica]

Capital de la innovació[modifica]

Barcelona és considerada la capital europea de la innovació per la seva cultura única. També és la quarta ciutat intel·ligent a Europa i la desena al món.

Centre de negocis[modifica]

És la ciutat més important a nivell mundial en relació al nombre de delegats de congrés que rep anualment, a més de ser un dels millors centres de negocis per la localització tan estratègica de la qual disposa.

Cosmopolita[modifica]

Coneguda per arreu del món, la ciutat és ideal per desenvolupar qualsevol tipus de projecte, ja que Barcelona destaca en l'àmbit econòmic, social i cultural. El seu ambient cosmopolita potencia el fet de tenir uns objectius clars i directes.

Creativitat[modifica]

Barcelona és considerada la quarta ciutat més creativa del món. A nivell d'esport, gastronomia, arquitectura i disseny en general té un gran potencial.[4]

In(3D)ustry 2018[modifica]

La tercera edició d' In(3D)ustry From Needs to Solutions es va celebrar del 16 al 18 d'octubre de 2018 a la Fira de Barcelona. L'event va tenir més de 5400 visitants i més de 240 xerrades, tallers i petits cursos.[5] Com a aportació destacable de l'edició, hi va haver cinc noves àrees temàtiques: nous materials, plàstics, manufactura avançada, motlles i matrius i impressió 3D. Es van incloure diferents indústries relacionades amb la impressió 3D i es va comptar amb la incorporació de la robòtica aplicada a la indústria. En la secció de motlles i matrius es va investigar de manera més profunda sobre la impressió 3D per arribar a entendre de quina manera pot arribar a beneficiar econòmicament el subsector. A l'àrea temàtica de nous materials destacaren les possibles oportunitats que materials plàstics i metàl·lics poden arribar a oferir.

La importància de la impressió 3D ha permès actualment que representants d'empreses ja utilitzin aquesta tècnica per a les seves produccions, fet que es va poder observar a l'event gràcies a l'espai In(3D)ustry Arena, una gràn àrea d'innovació. Es varen mostrar a partir d'aquest espai diferents exemples de fabricacions portades a terme mitjançant aquesta tecnologia.[2]

Transformadors de plàstic com a protagonistes de la 3a Edició d'In(3D)ustry[modifica]

La iniciativa que més va destacar durant aquesta edició va ser la del Saló dels Transformadors de Plàstic, on hi havia expositors i visitants; cadascú amb la seva funció.

  • Expositor: transformador de plàstics o cautxú que treballa per a tercers i vol potenciar les seves habitalitats.
  • Visitant: empreses que necessiten per als seus clients diferents peces per a sectors molt diversos. Han d'estar interessades en les tecnologies que ofereixen els expositors i estar oberts a nous proveedors.[6]

Referències[modifica]

  1. IN(3D)USTRY. «IN(3D)USTRY From Needs To Solutions- 2018». [Consulta: 6 desembre 2018].
  2. 2,0 2,1 EuropaPress. «In(3D)ustry 2018 se abre a nuevos sectores industriales» (en castellà), 22-02-2018. [Consulta: 6 desembre 2018].
  3. 3,0 3,1 «2018 Edition | In(3d)ustry». Arxivat de l'original el 2018-12-09. [Consulta: 7 desembre 2018].
  4. «Barcelona - IN(3D)USTRY». Arxivat de l'original el 2018-12-07. [Consulta: 6 desembre 2018].
  5. IN(3D)USTRY. «2018 - See what happened in the third edition of IN(3D)USTRY». [Consulta: 7 desembre 2018].
  6. «Transplast - IN(3D)USTRY». Arxivat de l'original el 2018-12-09. [Consulta: 7 desembre 2018].