Institut d'Investigació Tèxtil i de Cooperació Industrial de Terrassa

Infotaula d'organitzacióInstitut d'Investigació Tèxtil i de Cooperació Industrial de Terrassa
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusinstitut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Part deUniversitat Politècnica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis
Localització geogràfica
Map

L'Institut d'Investigació Tèxtil i de Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) és un centre d'R+D, de serveis a les empreses i de formació específica en l'àmbit tèxtil amb una llarga trajectòria, que es va iniciar l'any 1954. L'INTEXTER participa en les xarxes internacionals d'R+D i transferència de tecnologia del sector tèxtil mes importants i lidera projectes de recerca europeus de gran valor tecnològic en col·laboració amb empreses que milloren així la seva competitivitat. L'equip investigador, format per professorat, personal investigador i personal tècnic altament qualificat, concentra les activitats de recerca i transferència de tecnologia (R+D+I) i la formació d'investigadors en tres grans línies d'expertesa: tecnologia tèxtil mecànica, tecnologia tèxtil química i enginyeria mediambiental.

Dins de les línies d'investigació, l'INTEXTER estudia la fenomenologia dels processos per a aplicació industrial; investiga els problemes tècnics per augmentar l'eficiència d'un determinat procés de producció en el camp tèxtil i sectors afins, per millorar la qualitat i disminuir els costos. L' INTEXTER, a més, disposa de tècniques molt potents d'anàlisis làser i filmació en vídeo d'alta velocitat per investigar els camps fluidodinàmics dels sistemes tèxtils, manipulats en condicions extremes. Les activitats de recerca inclouen el desenvolupament de nous materials i productes tèxtils d'altes prestacions, sistemes productius avançats i tècniques de control remot a temps real, via Internet, basats en l'aplicació de la intel·ligència artificial i de les tecnologies de la informació i la comunicació, a la cadena de subministrament tèxtil-confecció.

El 19 de gener de 2018, el Rector de la UPC nomena el professor Enric Carrera Gallissà nou director del INTEXTER per un període de quatre anys.

Activitats[modifica]

Es realitzen les següents activitats:

  • Estudis i investigacions industrials
  • Assistència tècnica
  • Anàlisis i assaigs
  • Control de qualitat
  • Defectes de fabricació
  • Peritacions, dictàmens i informes tècnics
  • Normalització
  • Cursos, simposis, conferències
  • Publicacions i formació docent
  • Relacions nacionals i internacionals