Integral (revista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesIntegral
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
LlenguaCastellà
Data d'inici1978
FundadorJaume Rosselló, Pedro Ródenas López, Santi Giol, Daniel Bonet, Joaquín Peleteiro, Ester Vilarnau i Mila del Pozo
AdreçaC/Diputación, 188 Planta 7 Despacho 90. 08011 Barcelona.
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
PeriodicitatMensual
ÀmbitEstatal
TemaEcologia, vida natural,etc.
EditorialConnecor Revistas
Identificadors
ISSN0210-0134

Lloc webwww.larevistaintegral.net

Integral és una revista ecologista catalana en castellà i de difusió estatal. Fundada el 1978, apareix mensualment amb articles sobre medicina natural, vegetarianisme, receptes de cuina, agricultura ecològica, ecologisme, viatges, sexualitat, naturisme, artesania, art, solidaritat, espiritualitat, psicologia, filosofia oriental, crítica a les tecnologies dures, energies alternatives.[1]

Empresarialment, el projecte va començar com a cooperativa, i després com a societat limitada. Posteriorment va pertànyer a l'editorial RBA edicions, després a MC Edicions, actualment a Connecor Revistas. Des de la seva aparició, amb el nom d’Integral s'ha editat la revista, monogràfics i llibres.

Història[modifica]

Va ser fundada el 1978 a Barcelona per un grup de metges naturistes i estudiants de medicina, i per l'editor Jaume Rosselló. Cal citar el seu primer director, Santi Giol i a Pedro Ródenas López,[2] Daniel Bonet, Mila del Pozo, Ester Vilarnau i Joaquín Peleteiro. Entre els col·laboradors de la primera època també destaca Frederic Vinyes De La Cruz.

Va ser la continuadora de publicacions editades abans del règim de Franco que, després de la seva instauració, van ser clausurades i que difonien articles sobre temes llibertaris i de medicina natural o de sexualitat. Des de l'inici de la revista també es varen incloure continguts de contracultura, vida vegetariana i les beceroles del que avui s'anomena ecologisme.

Referències[modifica]

  1. Integral, una revista que cumple 30 años, terra.org, 2008
  2. «El responsable de la teva salut ets tu i això et dóna un gran poder”». etselquemenges.cat, 04-02-2013. [Consulta: 7 abril 2022].

Bibliografia[modifica]

  • Roselló, Josep Maria. La vuelta a la naturaleza. Virus Editorial, 2003. ISBN 84-96044-28-9. 

Enllaços externs[modifica]