Johann Reinhold Forster

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: J.R.Forst.)
Infotaula de personaJohann Reinhold Forster

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 octubre 1729 Modifica el valor a Wikidata
Tczew Modifica el valor a Wikidata
Mort9 desembre 1798 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Halle Modifica el valor a Wikidata
SepulturaStadtgottesacker (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsJoannes Reinoldus Forsterus Modifica el valor a Wikidata
Grup ètnicalemany
Religiócalvinista
FormacióUniversitat de Halle
Joachimsthalsches Gymnasium Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballZoologia, ciència natural, viatge, teologia, església i sistema educatiu Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióhistòria natural, etnologia
OcupadorUniversitat de Halle Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Abrev. botànicaJ.R.Forst
Abrev. zoologiaForster Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsGeorg Forster, Virginia Viktoria Forster (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Project Gutenberg: 56423 IPNI: 2836-1

Johann Reinhold Forster (22 d'octubre de 1729 – 9 de desembre de 1798) va ser un clergue, pastor, calvinista[1][2] i naturalista que va contribuir al coneixement de l'ornitologia a Europa i Amèrica del Nord. Acompanyat pel seu fill Georg Forster va actuar com naturalista en la segona expedició de James Cook.[3] A les publicacions utilitza el seu nom llatinitzat Forsterus.[4]

Biografia[modifica]

Johann Reinhold Forster i Georg Forster a Tahití (1780)
obra de John Francis Rigaud (1742–1810)

La família Forrester era originària d'Escòcia d'on el seu avi emigrà durant el govern del dictador Oliver Cromwell. Forster mateix va néixer a la ciutat de Dirschau a Prússia, avui Tczew a Polònia.[5] Estudià llengües i història natural al Joachimsthal Gymnasium de Berlín, teologia a la Universitat de Halle. Es va casar amb la seva cosina Elisabeth Nikolai.

L'any 1765 acceptà l'oferta del govern rus per inspeccionar les noves colònies de les ribes del Volga, a l'óblast de Saràtov.[6] Pel seu temperament irritable aviat va tenir problemes amb el govern rus i es traslladà a Anglaterra on va ser professor d'història natural a Warrington al comtat de Lancashire.[7] Va ser el successor de Joseph Priestley. El 1771, publicà A Catalogue of the Animals of North America,[8] on llistava mamífers, ocells, rèptils, peixos, insectes, aràcnids i crustacis.[9]

Quan Joseph Banks en l'últim moment va rebutjar participar com naturalista en la segona expedició de James Cook, Forster i el seu fill van ser designats per omplir aquesta vacança. Van partir d'Anglaterra el 1772 en el vaixell Resolution, i van tornar-hi el juliol de 1775. En tornar Forster publicà Observations Made during a Voyage round the World (1778). Tanmateix les vendes d'aquest llibre no van cobrir les despeses.

El novembre de 1779 Forster va ser nomenat professor d'Història natural i mineralogia a la Universitat de Halle i director del Jardí Botànic, on va romandre fins a la seva mort. La seva obra Descriptiones animalium, va ser publicada pòstumament per l'editorial de Hinrich Lichtenstein el 1844.

Les Philosophical Transactions de Forster a la Royal Society (1772–73) sobre zoologia, ornitologia i ictiologia fan que se'l considera una de les primeres autoritats en la zoologia d'Amèrica del Nord.

Referències[modifica]

  1. Dove, Alfred. «Forster, Johann Reinhold». A: Allgemeine Deutsche Biographie (en alemany). v.7, 1878, p. 166–172. 
  2. Preuß, Karl Ludwig. Dirschau’s historische Denkwürdigkeiten. Für das 600jährige Jubelfest der Stadt (20. August 1860 (en alemany). Danzig: Kafemann, 1860, p. 39–44. 
  3. Grove, Richard. Green Imperialism: Colonial Expansion, Tropical Island Edens and the Origins of Environmentalism, 1600-1860 (en anglès). Cambridge University Press, 1995, p. 309-375. 
  4. Forsterus, Joannes Reinoldus. Novæ species insectorum. Centuria I. (en llatí). Londres: Davies, White, 1771. 
  5. Iłowiecki, Maciej. Dzieje nauki polskiej. Warszawa: Wydawnictwo Interpress, 1981, p. 140. ISBN 83-223-1876-6. 
  6.   «Forster, Johann Georg Adam». A: Hugh Chisholm. Encyclopædia Britannica (en anglès). 11a ed. Cambridge University Press, 1911. 
  7. «Forster, Johann Reinhold». A: Gilman, D. C.; Peck, H. T.; Colby, F. M.. New International Encyclopedia (en anglès). 1a ed.. Nova York: Dodd, Mead, 1906. 
  8. Forster, Johann R. A catalogue of the animals of North America. 'containing, an enumeration of the known quadrupeds, birds, reptiles, fish, insects, crustaceous and testaceous animals; many of which are new, and never described before, to which is added, short directions for collecting, preserving, and transporting, all kinds of natural history curiosities. (en anglès). Londres: B. White, 1771, p. 43. 
  9. Calhoun, John V. (pdf) (en anglès) News of the Lepidopterists' Society, 52, 2010. An overlooked 18th century list of North American Lepidoptera, pàg. 3-5, 16-20, 2(.
  10. Es poden consultar els tàxons descrits per aquest autor a International Plant Names Index (anglès)

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Johann Reinhold Forster