Jaume Salvador i Fontanals

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJaume Salvador i Fontanals
Biografia
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Mort1653 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióorganista Modifica el valor a Wikidata

Jaume Salvador i Fontanals (? - 1653) fou un organista deixeble de Joan Pujol.

Pocs dies després de la mort de Joan Pujol (1570-1626), mestre de capella de la Catedral de Barcelona, i juntament amb Francesc Amigó, Tomàs Cirera i Josep Reig —d’altres probables condeixebles de Pujol—, Jaume Salvador va adquirir en la subhasta pública dels lots de música de Pujol “sinch llibres de quart de cant per quatre sous”. D’altra banda, les germanes de Pujol el van escollir com a marmessor, la qual cosa palesa els lligams d’amistat que degueren unir les figures d’ambdós músics.

L’any següent, el 1627, Salvador oposità, sense èxit, a l’organistia de Santa Maria del Mar, i el 1628 exercia de coadjutor de Lluís Ferran i Ferrament, àlies Vila, en el magisteri de l’orgue de la Catedral de Barcelona. Regí l’organistia de Santa Maria de Mataró des de del 1639 —tot i figurar entre els residents de la parroquial des de l’octubre del 1637—, fins al seu traspàs, el 1653.[1]

Referències[modifica]

  1. Gregori i Cifré, Josep Maria; Cabot i Sagrera, Neus. «Fons del Museu-Arxiu de Santa Maria de Mataró». Barcelona : Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació., 2010.